”Bara sparka och spring”

Publicerad:
Uppdaterad:

Djurgårdens nyförvärv Milic sågar allsvenskan

Han kom från kroatiska Hajduk Split till Djurgården i vintras.

Hrovje Milic gillar inte sättet det spelas fotboll på i allsvenskan.

– Här är det bara kick and run, det är bara att vänja sig, säger Milic till Fotbollsverige.se

Sågar allsvenskan Djurgårdens nyförvärv Milic gillar inte spelet i allsvenskan.
Foto: Bildbyrån
Sågar allsvenskan Djurgårdens nyförvärv Milic gillar inte spelet i allsvenskan.

Från kroatiskt skönspel till svenskt kick and run. Den omställningen har Djurgårdens Hrvoje Milic fått göra. Åtminstone enligt honom själv.

- I Kroatien är fotbollen väldigt annorlunda. Vi spelar bara längs marken och har många tekniska spelare. För mig är den svenska spelstilen helt ny, den är mer lik den engelska. Jag måste vänja mig vid den.

Hur lång tid tror du det tar för dig att anpassa dig?

- Mot Gais tycker jag att jag gör en bra match. Jag kan mycket bättre, men måste anpassa mig och det går bättre och bättre för varje match jag får spela. Min tid kommer snart.

”Svårare när det är kallt”

Men det är inte bara spelet Milic har problem med. Även klimatet lämnar mycket övrigt att önska. Han berättar att Split bara har snö i två veckor varje år och att det nu är omkring 30 grader där.

- Det är lite svårare för mig att spela när det är kallt eftersom jag inte är van vid det heller. Därför tror jag att jag kommer bli bättre nu när det börjar bli varmare.

Efter en tuff start på säsongen blev det äntligen vinst för Djurgården mot Gais. Enligt Milic måste alla spelare i laget hitta sin roll i 4-3-3-systemet för en lyckosam säsong.

- Vi har haft lite problem med spelsystemet eftersom många av våra spelare aldrig har spelat det tidigare. Nu tycker jag dock att det börjar se bättre ut och det gäller att bygga vidare på det..

Daniel Meisels/fotbollsverige.se

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN