Premier League

Torres sänkte Chelsea

Av: 

Daniel Sjöberg

FOTBOLL

Lampard fick rött kort

Tala om att vänta på rätt tillfälle.

Fernando Torres gjorde sina första mål på hemmaplan när Liverpool behövde tre poäng.

Spanjoren ordnade 2–0-segern, men det som det lär snackas mest om är utvisningen på Frank Lampard.

En utvisning som kan ha kostat Chelsea möjligheterna att vinna ligan.

Liverpool var det lag som gick för seger av de två lagen och som skapade de riktigt heta chanser och segern var rättvis, men beslutet av domaren Mike Riley att ge Frank Lampard rött kort direkt efter en tackling på Xabi Alonso. Tacklingen var ful då Lampard gick med dobbarna före, men dessförinnan hade Riley släppt en värre tackling av Liverpool-kaptenen Steven Gerrard som endast fick en tillsägelse. Chelsea-kaptenen John Terry reagerade så starkt på utvisningen att han blev varnad.

– Det var en svår match för honom att döma, men det var en nivå på korten som åkte lite för mycket upp och ner för att passa min smak, säger Canal Plus expert Jens Fjellström om Rileys insats.

Fint inlägg

När det röda kortet kom och Lampard lämnade gräset hade klockan tickat upp mot timmen. Därefter ökade Liverpools tryck ytterligare och laget skapade ett flertal vassa chanser. Närmast kom Alonso vars skott gick via en täckande Alex i ribban. Det såg länge ut som om Chelsea skulle klara av att hålla emot, men i den 89:e minuten stack Fernando Torres fram huvudet på Fábio Aurelios fina inlägg och nickade in 1–0 vid närmaste stolpen. Det var spanjorens första fullträff på Anfield den här säsongen.

Närmar sig United

Därefter var Chelsea definitivt ett slaget lag. Gästerna försökte visserligen, men det fanns ingen kraft att skapa några chanser. I stället kunde hemmalaget kontra in 2–0.

Segern innebär att Liverpool nu är två poäng efter Manchester United och laget ser allt mer ut som den främste utmanaren till de regerande mästarna om ligatiteln. United har dock en match mindre spelad. Chelsea å sin sida är fem poäng efter United och framförallt har de bara tagit en enda poäng den här säsongen mot de tre andra storlagen.

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League