Herrlandslaget i fotboll

Ännu en förlust – nu riskerar han sparken

Av: 

Fredrik Ihse

FOTBOLL

En hårt pressad Maradona gjorde allt för att psyka ärkerivalerna inför supermötet inatt.

– Vi kommer vinna, för vi är bättre på allt, deklarerade legendaren.

Hur det slutade? 3–1 till Brasilien och nu riskerar Maradona att få sparken – och Argentina att missa VM för första gången på 40 år.

Diego Maradona.
Diego Maradona.

Luis Fabianos två mål avgjorde det sydamerikanske supermötet tidigt i morse, när Brasilien besegrade Argentina med 3-1. Brasilien leder nu kvalgruppen på 30 poäng, vilket betyder att de femfaldiga världsmästarna nu är helt klara för VM i Sydafrika - landets nittonde raka VM-slutspel.

Två poäng efter

För Argentina däremot ser det mörkare ut.

De fyra första lagen i sydamerikagruppen går till slutspelet och Argentina ligger just nu på fjärde plats i tabellen, jagade av Colombia och Ecuador, bara två poäng efter.

– Det kommer att bli tufft, komplicerat och allt därtill efter dagens förlust, säger Diego Maradona till AP.

Ett litet hopp tändes för de 42 000 på läktarna i Rosario när debutanten Datolo reducerade till 1-2 med ett långskott, men bara två minuter senare kom Brasiliens blixtsnabba replik. Kaká frispelade Fabiano, som enkelt lyfte in 3-1.

Lever farligt

Förlusten betyder att förbundskapten Diego Maradona lever allt farligare. Inte ens ett år har gått sedan den firade nationalhjälten tog över landslaget, men det faktum att stjärnspäckade Argentina är farligt nära att missa sitt första VM-slutspel på 40 år gör att allt fler kritiska röster kräver hans avgång.

– Jag tar fullt ansvar för dagens förlust. Att förlora mot Brasilien innebär en tung smäll för självförtroendet, men vi måste fortsätta att arbeta. Vi får inte ge upp, säger Maradona.

Tre matcher återstår för Argentina, närmast väntar Paraguay borta på onsdag.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla Champions League-matcher på C More. Beställ här

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll