Brasilianska till Malmö

Publicerad:
Uppdaterad:

Malmö satsar brasilianskt i damallsvenskan. Renata Costa, som värvas från danska Odense, är tänkt att bli en ledarfigur som laget saknat.

Renata Costa.
Foto: FOTO: AP
Renata Costa.

Efter två raka tredjeplatser i allsvenskan siktar Malmö mot SM-guld i damfotboll. 22-åriga Renata Costa är en del i den satsningen. Costa, med artistnamnet Koki, har bland annat spelat två OS-finaler och en VM-final. På onsdagen presenterades brasilianskan vid en presskonferens, som på grund av ett sponsorsamarbete hölls i Göteborg.

– Hon har ledaregenskaper, spelförståelse och ett väldigt bra passningsspel, säger Malmötränaren Jörgen Petersson till TT.

Malmö har haft ögonen på Renata Costa sen VM 2007. I fjol var det ganska lätt gjort. Hon spelade i danska Odense, med ett kontrakt över 2009 som Malmö nu köper loss henne från.

Renata Costa har använts som mittback i Brasiliens landslag, men Malmö tänker ha henne som offensiv mittfältare. Hon har gjort 23 mål på sina drygt 50 landskamper.

Hur mycket Costa kostar för Malmö vill klubben inte säga. Men landslagsmittfältaren Therese Sjögran uppskattar sin nya lagkamrat.

– Det är en stark och väldigt bra spelare, som jag mött flera gånger i mästerskap, säger Sjögran till TT.

Costa själv pratar hittills bara portugisiska. Genom tolk hyllar hon allsvenskan som världens bästa liga, och hoppas bli mästare med Malmö redan i år.

TT

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.