La Liga

75 000 fans tog emot Ronaldo i Madrid

Av: 

Kristoffer Bergström

FOTBOLL

Världens dyraste värvning får
bära nummer nio i sin nya klubb

Santiago Bernebeu var packad med 75 000 personer – men både presidenten Florentino Perez och legendaren Eusebio fick finna sig vid att vara totala bifigurer.

För i centrum stod tidernas dyraste värvning och visade upp en tröja med nummer nio och texten "Ronaldo".

– För mig går en barndomsdröm i uppfyllelse, sa han.

... och så är han framme.

Cristiano Ronaldo flög i dag från Lissabon till Madrid för att möta Realfansen för första gången. Läkarundersökningen gjordes i ett kick, hälsan beskrevs som "helt perfekt" – och till sist återstod bara kvällens höjdpunkt.

Sex–sju timmar före Cristiano Ronaldos presentation köade horder av Realfans utanför Santiago Bernebeustadion. Vid insläppet vällde tiotusentals in och fyllde läktarna, trots att ingen match skulle spelas. Klockan 21.04 – fyra minuter för sent – klev så spelaren som de alla väntat på upp på podiet.

”Har aldrig upplevts förr”

Cristiano Ronaldo kostade en dryg miljard kronor att få till Madrid, men med tanke på intresset verkar pengarna vara väl investerade.

75 000 åskådare – lika många som mötte Maradona i Napoli 1984 – stod upp och skrek. De proppfulla läktarna ekade av den enkla ramsan "Ro-nal-do, Ro-nal-do". Själv var han rörd och tacksam.

– Jag är bara så glad att vara här, sa han i mikrofonen och fortsatte:

– För mig går en barndomsdröm i uppfyllelse, nämligen inget mindre än att få spela för Real Madrid. Jag hade inte förväntat mig ettt fullsatt stadion, det är väldigt imponerande.

"C.Ronaldo, nummer 9"

Det diskuterades länge vilket nummer Ronaldo skulle spela i. Sjuan är sannolikt för evigt vigd åt Raul, därför får portugisen "nöja sig" med nummer nio. De första uppgifterna tydde på att det inte skulle stå "Ronaldo" på ryggen, utan att bokstaven C också skulle läggas till för att skilja C-Ron från sin brasilianske namne. Men under presentationen syntes ingen initial, utan bara ordet "Ronaldo".

Förmodligen tänkte ingen på det när Cristiano Ronaldo avslutade med att säga:

– Tack så väldigt mycket, och jag vill be er att säga efter mig. Jag ska räkna till tre, sedan säger vi "Hala Madrid!".

Och så räknade han till tre.

Sedan exploderade stadion.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

La Liga