Jönköping om Gren: ”Situationen är låst”

Klubben sätter press på Blåvitt

Mats Gren är klar som sportchef för IFK Göteborg – men är fortfarande tränare för Jönköpings Södra.

Enligt superettaklubben leds Jönköping av Gren säsongen ut.

– Situationen är låst, säger ordföranden Sune Lantz till Sportbladet.

Förra veckan presenterades Mats Gren, 50, som ny sportchef för IFK Göteborg efter Håkan Mild.

Blåvitt meddelade då att klubben för samtal med Jönköpings Södra om när Gren kan tillträda sin nya tjänst.

Men nu – fem dagar före premiären i Superettan – går Jönköping ut med ett förtydligande gällande tränarsituationen.

Kontraktet med Mats Gren löper ut den 30 november 2014. Då någon annan överenskommelse inte träffats, och heller inte på ett konkret sätt initierats av någon intressent, avser Jönköpings Södra att fullfölja säsongen med Mats Gren som huvudtränare enligt gällande kontrakt”, skriver klubben i ett pressutskick.

Sätter press

Jönköpings Södra Sune Lantz berättar att diskussionen med IFK Göteborg går trögt – och sätter press på Blåvitt.

– Jag har all förståelse för att Mats Gren i framtiden går till ett sportchefsjobb i Göteborg, det är bara att gratulera. Men sedan måste vi värna vår förening och han är kontrakterad till 30 november. Vi har inte sett något konkret initiativ från någon annan intressent och då måste vi anse att det fortfarande gäller, säger han.

När tror du att ni är klara med förhandlingarna?

– Jag har inte en aning. Vi har inte förhandlat, men det har förts samtal.

Vill ni ha ekonomisk ersättning av IFK Göteborg?

– Klart att det kan kosta pengar att bryta ett kontrakt och då går det om bägge parter vill. Men då måste det finnas något på bordet och som det är nu finns det inget konkret.

”Vet inte hur vi ska lösa det”

Sune Lantz är övertygad om att Mats Gren står vid sidlinjen när Jönköping möter Sundsvall på lördag. I dag var Gren på plats som Jönköpings representant på Superettans upptaktsträff i Uppsala.

– Jag vet faktiskt inte hur vi ska lösa det eftersom vi inte får något initiativ. Då fortsätter vi precis som tidigare, säger Lantz som är besviken över att klubben hamnat i en problematisk situation.

– Det är en oerhört svårt för oss med tanke på att vi har seriepremiär på lördag. Jag vet ingen annan som drabbats på liknande sätt i svensk elitfotboll. Vad vi gjort är att vi har tagit fram en lång lista på olika tränarkandidater men vi har ingen aning om de är lediga.

Kurzwelly har en annan syn

IFK Göteborgs klubbdirektör Martin Kurzwelly håller inte med om att diskussionerna med Jönköping stapplar.

– Det gör jag inte. Jag tror att vi har en konstruktiv dialog, både jag och vår ordförande, med dem så vi ska nog hitta en lösning.

Tror du Mats Gren leder Jönköping på lördag?

– Ja, lördag är väldigt snart. Vi måste hitta en lösning så fort som möjligt. Ambitionen är så snart som möjligt och jag tror det handlar mest för Jönköpings del att de letar en alternativ tränare. Men situationen är inte lätt.

Sportbladet har sökt Mats Gren.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN