”Chelsea som är superfavoriten”

PARIS. Årets match står för dörren och allas blickar riktas mot Zlatan Ibrahimovic.

Då lägger PSG:s svenske stjärna över pressen på sin gamla tränare José Mourinho.

– Det är Chelsea som är superfavoriten, säger Ibrahimovic dagen före kvartsfinalmötet med engelsmännen.

I en smockfull pressal på Parc des princes svarade Zlatan Ibrahimovic på frågor inför morgondagens första kvartsfinalmöte med Chelsea. Och svensken var tydlig med att det är här och ingen annanstans han ska plocka hem den där efterlängtade Champions League-titeln.

– Det här är mitt sista kontrakt i Europa, så ska jag vinna så måste jag vinna med Paris. Ska jag vinna är det med den här klubben, jag har kontrakt till 2016, framtiden efter det vet jag inte något om, säger Ibrahimovic inför mötet med sin gamle tränare från Inter, José Mourinho som han passade på att hylla.

– Som tränare har han gjort allt utom att vinna VM eller EM. På klubbnivå har han vunnit allt. För mig är han en stor person, när jag hade honom i Inter hade jag inga problem med honom, jag hoppas han känner samma sak. Jag tror att vi fann varandra, han vet vad han behöver för att vinna och han har erfarenheten. Jag har en väldigt bra relation med honom, säger Zlatan.

”Allt är bonus”

Och vem som har störst press på sig i morgon råder det ingen tvekan om enligt Ibrahimovic:

– Det här är ett projekt som hållit på i två år, allt är bonus för oss. Vi har redan gjort en jättebra säsong. Chelsea har ett tio år långt projekt, de har redan vunnit Champions League och har ett grymt lag och en fantastisk tränare. Alla som är i kvartsfinal har chans att vinna Champions League, vi har några favoriter och några underdogs, men jag tror att alla kan vinna. I vårt möte är Chelsea superfavoriten, absolut.

Att Zlatan Ibrahimovic vid 32 års ålder är i sitt livs form är inget påstående han själv bestrider.

– Jag mår jättebra, både mentalt och fysiskt är jag stark. Det här är min bästa säsong någonsin. Tack vare mina lagkamrater är jag väldigt glad och nöjd. Jag tycker att saker och ting är bra som de är nu, jag har kul och försöker återgälda mina lagkamrater och Paris det jag kan. Hittills gör vi det vi lovat. Jag hoppas vi kan fortsätta att ge tillbaka till staden och klubben, det de förtjänar.

”Erfarenhet en fördel”

Vad betyder erfarenhet i den här typen av matcher?

– Erfarenhet är en fördel för den som har det. Som klubb har Chelsea mycket mer erfarenhet i Champions League, vi är där Chelsea var för åtta, nio år sedan, då någon tog över där och gjorde stora investeringar. Vi är på vårt andra år och har inte samma erfarenhet. Vissa av oss har vunnit Champions League, inte jag, men det är ett helt annorlunda läge i morgon. Ibland behöver man inte erfarenhet för att spela bra. Marco Verratti är ett exempel på det, han går ut och spelar som om han hade det fast han aldrig spelat i Europa tidigare. Alla behöver inte det. Jag vet inte varifrån det kommer. Med eller utan erfarenhet blir det svårt att vinna över två matcher, säger Zlatan till Sportbladet.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.