Klart: Milosevic förlänger med AIK

”Jag är stolt och glad”

AIK tappade Nicklas Backman till Kina.

Nu förlänger klubben med en annan stjärnmittback: Alexander Milosevic, 22, som skrivit på ett treårskontrakt.

– Jag är stolt och glad, säger han till Sportbladet.

Alexander Milosevic slog igenom med dunder och brak under sin debutsäsong i AIK 2011.

I januari 2012 florerade ihärdiga rykten om att mittbacken var på väg att ta steget ut i Europa och framförallt tyska Hertha Berlin aviserade sitt intresse.

Milosevic blev kvar, men drogs med skadeproblem den kommande säsongen.

Härommånaden, under AIK:s träningsläger i La Manga, försökte Serie A-klubben Hellas Verona med en framstöt i sily seasons elfte timme, men förhandlingarna rann ut i sanden.

”Klubben i mitt hjärta”

Nu har AIK kommit överens med 22-åringen om ett nytt treårskontrakt.

– Jag känner mig självklart glad och stolt över att ha förlängt med klubben i mitt hjärta. Jag har aldrig haft för avsikt att gå som bosman, säger Milosevic till Sportbladet och fortsätter:

– Jag vet att det är svårt att gå för pengar som man ibland blir värderad till, när man spelar i svenska ligan, men jag är fortfarande ung, har tid på mig och tycker själv att jag har mycket kvar att lära.

”Fortfarande ung”

Hans agent Nenad Lukic från Brightbird Management håller med.

– Det finns tid för Alex, han är fortfarande ung. Och det är bra för svensk fotboll att en talang och landslagsspelare som Alex förlänger sitt kontrakt, säger Lukic.

Förhandlingarna kring det nya kontraktet har pågått i flera veckor men har dragit ut på tiden. Detta, enligt Sportbladets uppgifter, främst på grund av att AIK även förhandlat med Milosevics moderklubb Vasalund angående den vidareförsäljningsklausul som tidigare låg på 40 procent men som AIK försökt förhandla ner.

Sportchef Björn Wesström avböjer från att kommentera.

– Jag kan bara konstatera att vi är överens om en förlängning och då är alla parter per automatik nöjda. I övrigt stannar allt mellan de berörda parterna, säger han till Sportbladet.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.