PSG:s mardröm – Zlatan är skadad

Svensken misstänker sträckning: ”Det är muskeln”

PARIS/STOCKHOLM. En mycket viktig s­eger – och en skada ingen vill se.

Zlatan missar med största sannolikhet returmötet med Chelsea.

Sent i natt fanns även uppgifter om att han ­riskerar att missa resten av säsongen.

Själv tonar han ned risken för att han missar kommande matcher.

– Det är det för tidigt att säga något om, säger han i sin app Zlatan Unplugged.

Blandade känslor. Det rådde i natt i PSG-lägret. Spelarna, tränare Blanc och klubbledningen var lyck­liga över segern med 3–1 mot Chelsea. Men glädjen grumlades av Zlatan Ibrahimovics skada.

– Vi får hoppas att det ­inte är för allvarligt. Men om han gick ut så är det helt klart något. Men låt oss hoppas att han är tillbaka så snart det går, säger Javier Pastore till Sportbladet.

Ska magnetröntgas

Pastore gjorde det vackra tredje målet för PSG, som kan bli mycket viktigt i returen, som spelas i London 8 april. En returmatch som PSG dock lär få spela utan Zlatan Ibrahimovic.

En sammanbiten Zlatan gav däremot inga intervjuer efter matchen, utan väljer att ge en kommentar i sin app Zlatan Unplugged:

– Jag vet inte hur det ligger till än, men det är muskeln. Jag misstänker att det handlar om en sträckning, säger Zlatan i sin app.

Uppgifterna i natt var motstridiga kring hur allvarligt skadad Zlatan är. Vissa talar om bara en sträckning. Men uppgifter mycket sent i natt sa att han riskerar att bli borta resten av säsongen.

– Allt är möjligt, säger PSG-läkaren Eric Rolland i ett dubbelbottnat svar till Le Parisien.

Zlatan ska nu genomgå magnetröntgen och läkarundersökning och efter det vet man bättre hur länge han blir borta.

– Vi väntar på resultaten av undersökningen. Men det ser inte bra ut för nästa vecka, sa Maxwell i natt när Sportbladet mötte honom i intervjuzonen.

Zlatan själv väljer att inte vara pesimistisk.

– Det är det för tidigt att säga något om, svarar han på frågan om han riskerar att missa kommande matcher.

Ger inte upp hoppet

Men mitt i skadeoron kan svensken i varje fall konstaterar att PSG:s chanser till avancemang ser bra ut.

– I första halvek lyckades vi inte hitta vårt spel. Andra halvlek var mycket bättre. 3-1 är ett bra resultat att ta med sig.

Maxwell berättar för Sportbladet att han försökt muntra upp sin vän och lagkamrat.

– Jag sa till Zlatan att han givit så mycket till vårt lag den här säsongen. Nu är det vår tur att ge honom möjlighet att spela semifinal. Vi ska vinna för Ibra så att han får spela semi­finalen, säger Maxwell till Sportbladet., säger Maxwell.

PSG:s unge stjärnmittfältare Marco Verratti vill ändå inte ge upp hoppet om att Zlatan hinner bli spelklar.

– Jag hoppas han kommer att spela. Snart vet vi om han hinner återhämta sig. Vi fick ett bra resultat men vi kan inte slappna av, Chelsea är ett stort lag, det kommer att bli tufft för oss, säger Verratti till Sportbladet.

Samma sak säger Edinson Cavani som också beklagar att Zlatan inte lär spela i London.

– Det blir svårt i returen. Men det här var ett mycket viktigt resultat för oss. Enormt viktigt. Vi är glada och tänker nu framåt, för att återhämta oss maximalt för det som väntar, sa Cavani när Sportbladet mötte honom i natt.

”Han spelar inte”

Thiago Silva säger till Sportbladet att han är säker på att Zlatan är borta i returen mot Chelsea.

– Jag vet inte hur allvarligt det är, jag är ingen läkare. Jag ska inte säga något om hans sträckning, hur allvarlig den är. Vi vet mer i morgon ( i dag), säger Silva och fortsätter:

– Men han kommer inte att spela mot Chelsea i returen, det tror jag inte. Det kommer att bli tufft, vi fick ett bra resultat nu men det är 90 minuter kvar att spela och de visade i kväll hur bra de är.

Se tv-bilder på Zlatans skada (Obs: Extern länk)

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN