Sorans vädjande brev till stjärnan

FOTBOLL

”Fått donationer från Zlatan, Henrik Larsson och Sidleds-danne”

Foto: Soran Ismail.

Micah Richards blev så rörd över Manchester City-fansens stöd att han lovade att skänka motsvarande 213 000 kronor till välgörenhet.

Nu vädjar svenske komikern Soran Ismail om att det ska bli till Musikhjälpen.

”Om du någon gång kommer till Sverige (eller Norge eller Finland) kan jag ordna två biljetter till min show. Och tequila”, skriver Ismail på Twitter.

Manchester Citys försvarare Micah Richards gjorde comeback efter skadefrånvaro i tisdagens möte med Bayern München. Men redan efter 16 minuter tvingades 25-åringen linka av med en ny skada.

”Ger er 24 timmar”

Engelsmannen beklagade sig på Twitter och svaret var massivt. Stöd vällde in från City-fans som Richards nu tackar med en ovanligt viktig julklapp.

”Som tack för stödet vill jag skänka 20 000 pund (motsvarande 213 000 kronor) av mina egna pengar till den som övertygar mig om att hans eller hennes välgörenhet är i störst behov av det. Jag ger er 24 timmar så alla får en möjlighet”, skriver Richards på Twitter.

En av de som nu sett en möjlighet att få in pengar till några som verkligen behöver dem är svenske komikern Soran Ismail. I ett antal Twitter-meddelanden vädjar Ismail nu om att Richards ska bidra till ”fanskampen”, som komikern skapat för att få fotbollssupportrar att i sina lags namn skänka pengar till SVT och Sveriges Radios program Musikhjälpen.

”En bortglömd katastrof”

Programmet samlar i år in bidrag för att alla världens kvinnor ska få möjlighet att överleva sin graviditet.

”En bortglömd katastrof i världen i dag. Inte bara för att hjälpa mödrarna att överleva utan också för att de nyfödda som kommer till den här världen ska ha en mamma som tar hand om dem. Mitt bidrag är något kallat #fanskampen”, skriver Soran Ismail.

Sedan gör Ismail sitt allra bästa för att övertyga Premier League-stjärnan om att välja just hans välgörenhet.

”Du borde lyssna på mig, jag har fler följare än dig lol, roflmao och så vidare. Och för att krydda erbjudandet: Om du någon gång kommer till Sverige (eller Norge eller Finland) kan jag ordna två biljetter till min show. Och tequila”, skriver Ismail och fortsätter:

”Vi har fått donationer från Zlatan, Henrik Larsson och Sidleds-danne (googla honom). Jag hoppas du ser hur viktigt det här är. Jag ber om ursäkt för min uppsats här men jag tycker helt enkelt att det här är väldigt, väldigt viktigt. Jag hoppas höra av dig. Ps. Snälla förlora mot Liverpool. Ds.”

Här kan du se ställningen och läsa mer om fanskampen!

ARTIKELN HANDLAR OM