Young: ”Ansvaret ligger hos domarna”

FOTBOLL

United-spelaren talar ut om ryktet som filmare

Ashley Young, 28, förstår att han fått ett rykte som filmare.

Det bekräftar han i en intervju med The Guardian.

Men han ursäktar sig inte – utan menar att det är domarens ansvar att skilja på vad som är filmning och inte.

Ashley Young har haft en tuff säsong. På sin kant i Manchester United har han lämnat mer att önska hos supportrarna och hans rykte som filmare har förstärkts efter bland annat fall mot Crystal Palace och Real Sociedad.

Men denna säsong är inte den första som Young gått enkelt till marken. Hans förre tränare Sir Alex Ferguson har tidigare varit inne på just detta.

En fråga inom klubben

Young uttrycker sin förståelse för ryktet som filmare han skaffat sig. Men enligt The Guardian ber han inte om ursäkt, utan menar att det är domarens ansvar att fatta korrekta beslut.

På frågan om han ådragit sig ett rykte för att filma svarar Young:

– Givetvis förstår jag vad du säger och alla har sin åsikt, men jag har pratat med den tidigare tränaren och den nuvarande tränaren om det. Jag har fått det påtalat för mig men det stannar inom klubben. Jag tänker inte kommentera vad som sagts (inom klubben). Domarna fattar besluten och där ligger ansvaret, säger Young till The Guardian.

”Tar inte åt mig”

David Moyes avslöjade efter filmningen mot Crystal Palace att han skulle prata med sin yttermittfältare. Youngs filmningar har uppmärksammats stort i engelsk press och Young har fått utstå hård kritik från krönikörer. Men det är inget som påverkar honom.

– Jag tar inte åt mig av rubriker eller debatter. Det är upp till media att debattera och för folk att säga vad de tycker och alla är berättigade till en åsikt. För mig tar domaren beslutet.

I helgen reser Manchester United till Birmingham for ligamöte mot Ashley Youngs tidigare klubb, Aston Villa. 

ARTIKELN HANDLAR OM