"Neymar är ett offer"

Cruyff till attack mot Barcelona

Kritisk Barcelonas legendar Johan Cruyff riktar en känga mot ledningen.
Kritisk Barcelonas legendar Johan Cruyff riktar en känga mot ledningen.

Champions League-lottningen i all ära - Johan Cruyff har tankarna på annat håll.

– Vem är egentligen bossen i Barcelona? säger ”Barcas” legendar enligt Football Espana.

Ett heroiskt, hysteriskt Atletico Madrid slog ut Barcelona ur Champions League. Ena laget gör sig redo för semifinal - det andra kritiseras nu av sin klubbikon och legendar Johan Cruyff.

– Jag är ledsen, men inte arg. ”Barca” gjorde vad de kunde i två matcher, och det är orimligt att skylla på tränaren eller spelarna. Det som händer är logiskt och ett resultat av ledningens agerande. De har haft fyra år på sig och allt blir bara värre, säger holländaren enligt Football Espana.

"Vem är boss?"

Cruyff hänvisar till ”Pep” Guardiolas era och menar att första steget togs när klubben skeppade i väg Dymtro Chygrynskiy efter bara en säsong.

– Det första ledningen gjorde var att sälja en spelare som Guardiola ville ha kvar - och då är frågan vem som är boss? Tränaren? I dag gör (Gerardo ”Tata”) Martino allt han kan, men det är svårt när man måste bestämma men inte bestämmer, säger Cruyff.

Härifrån kommer den före detta Barcelona-tränaren in på det brasilianska nyförvärvet Neymar, som han anklagats för att ha skyfflat kritik över när övergången från Santos genomfördes.

"Ett offer"

– Neymar är ett offer för pengar, tränaren och klubben. Han är den som lider mest av allt som händer, men det är svårt att förstå för alla som inte vet hur vare sig klubben eller ett omklädningsrum fungerar, säger han.

Cruyff hoppar sedan från en superstjärna till en annan och resonerar om en viss liten loppas utdragna kontraktsförhandlingar.

– Lionel Messi borde vara världens bäst betalde spelare.

Cruyff, 66, betraktas som mannen som införde det bolltrillande kortpassningsspelet - tiki-taka - i den katalanska klubben.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN