”En säsong i ruiner”

Engelsk press: "Tappert ändå"

Manchester United är ute ur Champions League efter totalt 2-4 mot Bayern München.

Det var sista spiken i årets kista.

– Bayerns comeback efterlämnar en United-säsong i ruiner, skriver Daily Telegraph i dag.

Utslagna David Moyes Manchester United får både ris och ros i engelsk press.
Utslagna David Moyes Manchester United får både ris och ros i engelsk press.

Sjua i ligan, utslagna ur FA-cupen - och nu är Manchester United borta från fortsatt Champions League-spel efter totalt 2-4 mot Bayern München. De engelska tidningarna pendlar i dag mellan att berömma ett tappert United och att bena ut besvikelsen bland spelare och ledare. The Independent citerar mittfältaren Michael Carrick som beskriver sina mannar som ”bittert besvikna”, och Daily Telegraph har huvudrubriken ”Over and out” med två träffsäkra rader precis under:

– Fantastisk Bayern-comeback lämnar Uniteds säsong i ruiner.

”Redan som skolpojke…”

Både Daily Mirror och The Sun bjuder på ordleken ”Mullered”, med lika mycket hänvisning till tyskarnas målskytt Thomas Muller som ordet ”krossade”. Den senare har dessutom med ett citat från Uniteds tränare David Moyes som talar om att hans lag gjorde misstag som ”skolpojkar”, ett resonemang han utvecklade efter matchen.

– Jag är nöjd med spelarnas insats, men några småfel kostade oss dyrt i slutändan. Det var 30 svaga sekunder efter att vi tagit ledningen - redan som skolpojke lär man sig att inte släppa in ett mål direkt efter att ha gjort ett, säger United-tränaren.

”Modigt United”

The Times passar på att hylla Moyes mannar med sitt  ”Evra and out for brave United”. I artikeln menar Carrick att Bayerns andra mål blev avgörande och att han är besviken över att ha släppt in ett mål knappa minuten efter Patrice Evras 0-1. Carrick var dock säker på en annan sak när han talade med Sky Sports.

– Det är här i Champions League vi vill vara, har varit länge och säkerligen kommer att vara inom en snar framtid, säger 32-åringen.

United och Moyes får nu ta nya tag i ligan där man har sju poäng upp till fyran Arsenal.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.