"Jag vet exakt hur vi ska spela i kväll"

Guardiola säker inför returen

Pep Guardiola i sin första match som Bayerns tränare.
Pep Guardiola i sin första match som Bayerns tränare.

Tre raka utan seger, tre mittfältare borta.

”Pep” Guardiola rycker på axlarna.

– Jag är säker på att vi går vidare, säger Bayern-tränaren inför kvällens returmöte med Manchester United i Champions League-kvarten.

Efter att ha skördat framgångar i Barcelona tog ”Pep” Guardiola över ett Bayern München som vunnit Champions League, Bundesliga och tyska cupen under en och samma säsong. Guardiola hade enkelt kunnat låta triumftåget tuffa vidare på samma spår, men valde att dra i förändringens spakar och sätta sin egen prägel på laget. Resultatet? En säkrad ligatitel, en match från tysk cupfinal och framme i Champions League-kvartens andra rond efter 1-1 mot Manchester United. Inför kvällens returmöte på Allianz Arena vet spanjoren vad som krävs.

– Det som hände i Manchester får inte hända igen. Vi får inte släppa in något mål, och jag vet exakt hur vi ska spela, säger Guardiola till uefa.com.

Segerlösa i tre raka

Taktiskt har ”Pep” redan lagt upp sin stridsplan för att besegra engelsmännen.

– De kommer att vänta på att vi tappar bollen och sedan försöka kontra. Därför måste vi attackera ordentligt och bibehålla fokus. I en kvartsfinal får man aldrig en andra chans. Allt handlar om små, taktiska detaljer och våra spelare känner till Uniteds styrkor och svagheter, säger han.

Efter att ha demolerat allt motstånd i tyska Bundesliga har Bayern gått från vrålande vinstmaskin till segerlös skuta, träffad av Augsburgs kanoner i senaste ligaomgången. Dessförinnan plockade serieledaren bara två poäng på två matcher, men det är inget som oroar Guardiola.

– Vi har redan vunnit ligan. Det är klart att jag är besviken över förlusten mot Augsburg, men de senaste veckorna har vi bara haft tankarna på kvällens match. Jag är säker på att vi går vidare, säger han.

”Ett lag i världsklass”

Tyskarna behöver egentligen bara hålla ut och vänta in slutsignalen tack vare sitt bortamål på Old Trafford, men ”Pep” vill ändå se ett hemmalag som anfaller och går för seger. Bayern får dock klara sig utan tre av sina mest tongivande innermittfältare: Bastian Schweinsteiger, Thiago Alcantara och Javi Martinez. Guardiolas genidrag den här säsongen har dock varit ytterbacken Philiipp Lahms positionsbyte. Det kan bli aktuellt att han återigen får ta rollen som central städgumma i kväll - och lagkaptenen själv samlar trupperna.

–  United är ett lag i världsklass. Vi hade det tufft i Manchester, men försvarade oss som ett lag. I kväll ska vi spela vårt eget spel, dominera bollinnehavet och göra mål, säger Lahm.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.