Herrlandslaget i fotboll

Här sörjer stjärnorna sin omkomne kollega

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Samlades inför träningen på Friends Arena

På måndagen nåddes Portugals landslag av den tragiska nyheten att spelaren Alex Marques omkommit under en fotbollsmatch.

Innan träningen på Friends Arena på måndagen samlades landslagsstjärnorna för att minnas sin kollega.

Det var under en match mellan Tourizense och Carapinhense på söndagen som Tourizenses anfallare Alex Marques föll livlös till marken i den sjunde matchminuten. Ambulans var enligt Noticias Minuto snabbt på plats men återupplivningsförsöken var misslyckade. Senare konstaterades att Marques dött av ett hjärtstillestånd.

”En tid av enorm sorg”

– Det här är en tid av enorm sorg för portugisisk fotboll. Spelarna har uttryckt sin sorg över det inträffade. Sorgen tog över i spelargruppen efter chocken av att en så pass ung kollega gått bort. Landslaget skickar sina djupaste kondoleanser, säger Portugals förbundspresident Fernando Gomes till förbundets hemsida.

Marques föddes i Braga och fostrades i storklubben Porto innan han flyttade Rio Ave. Inför förra säsongen bytte han klubb till Tourizense i den portugisiska tredjedivisionen. Marques representerade även Portugals U15-landslag tre gånger under 2008.

Samlades i en ring

När Portugals landslag genomförde den första och sista träningen på Friends Arena inför tisdagens returmatch i playoff-spelet till VM mot Sverige hölls en tyst minut till minne av Marques. Innan uppvärmningen samlades hela laget i en ring för att hylla sin omkomne kollega.

Alex Marques blev 20 år gammal.

ANNONS

Europeisk toppfotboll när den är som bäst – vilka lag spikar du på Europatipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll