900 000 i månaden? Nej tack, sa Hamad

FOTBOLL

”Hade gått emot allt jag stått för”

1,2 miljoner euro netto per år.

Eller 900 000 kronor i månaden, om man så vill.

Den monstersumman avböjde Jiloan Hamad, 23, tidigare.

– Jag hade gått emot allt jag stått för och tränat till, säger han till na.se.

Hamad är redan klar för Hoffenheim.

Men innan övergången till den tyska storklubben blev klar fick 23-åringen tänka både ett, två och möjligtvis tre varv till.

På bordet fanns också ett superbud från Ryssland, avslöjar han för na.se.

Nobbade det galna budet

– Det var en rysk klubb som erbjöd mig 1,2 miljoner euro per år. Netto. Det hade inneburit en nettolön på närmare 900 000 kronor i månaden. Tre år där och mitt liv hade varit över ekonomiskt, säger den förre Malmö FF-lagkaptenen till tidningen och förklarar sedan varför han nobbade det galna budet.

– Skulle jag ha valt Ryssland hade jag gått emot allt jag stått för och tränat till. Jag hade tidigare bestämt mig för att inte gå till Turkiet eller Ryssland, eller mitt hemland där det också fanns många anbud med mycket pengar. Jag ville ha en sportslig utmaning och ett steg som känns bra. Det får jag i Hoffenheim.

"Brann i ögonen"

Hamad avslöjar också att han förhandlade med Premier League-klubbarna Sunderland och West Ham innan han skrev på för Hoffenheim.
– Sunderland träffade jag i Köpenhamn medan jag träffade West Ham i västra hamnen i Malmö. Men det brann i ögonen på Hoffenheims sportchef och tränare när de kom till Sverige och de ville verkligen ha mig. Så det kändes perfekt, säger han till na.se.