Klart: De tar över Elfsborg

FOTBOLL

Fystränaren blir huvudtränare för klubben

IF Elfsborg har gjort klart med sin ledaruppställning inför kommande säsong.

Klas Ingesson får en ny roll som manager med tidigare fystränaren Janne Mian som ny chefstränare.

Efter att förre guldtränaren Jörgen Lennartsson fått foten av Elfsborg klev Klas Ingesson in som tränare under slutskedet av föregående säsong. 45-åringen blir nu kvar i klubben men får en för Elfsborg helt ny roll som manager.

– Klas har under sin tid som tillförordnad chefstränare under hösten visat prov på ett mycket starkt och bra ledarskap och vi är jätteglada över att nu ha kommit överens om en fortsättning där han går in i en ny roll som manager under nästa säsong, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson till klubbens hemsida.

”En nystart”

Ingesson blir nu chef över nya a-lagstränarna där förre fystränaren Janne Mian blir chefstränare med Peter Wettergren kvar som assisterande.

– Det känns jättebra att vi nu kunnat göra denna interna lösning när det gäller ledartrion för A-laget och vi ser fram emot ett spännande 2014. Föreningen står inför en nystart med bland annat många unga talangfulla spelare och Klas, Janne och Peter har mycket viktiga roller i detta nybygge, säger ordföranden Bosse Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM