Bröt kontraktet med Lyngby - är nu klar för allsvenska nykomlingen

Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN

avEmil Carlsvärd

FOTBOLL

Simon Strand lämnade Öster för Lyngby, men bröt kontraktet efter en månad sedan han stått utan lön.

Trots intresse från tidigare klubben Djurgården, är vänsterbacken nu klar för spel i allsvenska nykomlingen Dalkurd.

– Jag har fått ett gott intryck av klubben efter samtal med sportchefen och tränaren, så det ska bli kul att komma igång, säger Strand.

Danska klubben Lyngby befinner sig i en ekonomisk kris, då de inte kan betala ut några löner till sina spelare eller sin personal. Klubben hade fram till i går på sig att ordna fram nytt kapital, något de inte lyckades med.

Nu är alltså spelarna fria att bryta sina avtal med laget, något den svenske vänsterbacken Simon Strand gjorde under onsdagen. 24-åringen värvades till Lyngby från Öster så sent som för bara en dryg månad sen, och direkt efter det brutna kontraktet kom uppgifter om att Djurgården och Dalkurd slogs om spelarens namnteckning.

Kopplingen till Djurgården var naturlig, då vänsterbacken spelade i klubben under juniortiden.

– Simon är en spelare som har en koppling till Djurgården eftersom att han har spelat här förut. Han har en speciell relation till klubben. Vi har ögonen på hur det här utvecklas, sa Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till Sportbladet under gårdagen.

Klar för allsvenska nykomlingen

Men nu står det klart att Dalkurd vann dragkampen. Under torsdagen presenterades Simon Strand av den allsvenska nykomlingen.

– Jag är glad över att ha kommit till Dalkurd. Jag vet att klubben har velat ha mig tidigare, men en övergång har inte gått att genomföra förrän nu, säger Strand till klubbens hemsida och fortsätter:

– Jag tror att min spelstil kan komma till sin rätt här. Jag är främst en wingback och jag hoppas kunna bidra med mycket poäng från vänsterkanten. Jag har inte spelat i allsvenskan tidigare, så det ska bli kul och det är något jag ser fram emot. Jag har fått ett gott intryck av klubben efter samtal med sportchefen och ”Valli” (Azrudin Valentic, tränare), så det ska bli kul att komma igång.

Dalkurds sportchef Adil Kizil är nöjd över att ha norpat vänsterbacken framför andra klubbar.

– Det är en spelare som vi känner till väldigt väl, som vi har velat ha tidigare, men som vi inte lyckades värva då. Nu när möjligheten dök upp så är vi mycket glada över att Simon valde Dalkurd, trots att det fanns intresse från andra klubbar, säger Kizil till klubbens hemsida.

Öster väntar fortsatt på pengar

Öster har fortfarande inte sett röken av en övergångssumma efter att ha sålt Strand till Lyngby. Något sportchefen Matias Concha är irriterad över.

– Det är klart att det är pengar som man räknade med. Det är svårt att förstå hur man kan gå in och köpa spelare och sedan en vecka senare gå ut med de här nyheterna. Det är obegripligt, sa sportchefen till Fotbollskanalen tidigare i veckan.

Kontraktet med Dalkurd sträcker sig över tre år.

Spelschema allsvenskan 2018 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM