Gais-tränaren mordhotad tre gånger

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:
Gais tränare Bosko Orovic har tagit emot mordhot – tre gånger
Foto: Adam Ihse/TT / TT NYHETSBYRÅN
Gais tränare Bosko Orovic har tagit emot mordhot – tre gånger

Gais säsong blev en besvikelse.

I en intervju med Göteborgs-Posten meddelar nu tränaren Bosko Orovic att han under året har tagit emot mordhot – tre gånger.

– De här idioterna får mig att brinna ännu mer, säger han till tidningen.

Gais tippades av många som ett topplag inför årets säsong.

Men det hela slutade med en blygsam tiondeplats och en kamp för att undvika nedflyttning i superettan.

De uteblivna resultaten gjorde att klubbens tränare, Bosko Orovic, kom på kant med en del av supportrarna under sommaren. Något som ledde till ett uttalande på en presskonferens som han skulle få ångra.

Efter mötet med Brage på Gamla Ullevi uttryckte sig Orovic mycket kritiskt på ett generaliserande sätt mot fansen och gav dem skulden för Gais sportsliga nedgång de senaste åren.

– Det största misstaget jag någonsin kunde göra var att göra som jag gjorde, att jag inte var tydlig med att det rörde sig om en liten procent av supportrarna som höll på var dumt. Jag får sms varje dag av supportrar som är positiva, det är inte så att jag känner att jag inte har fansen med mig, att då gå ut och dra alla över en kam var under all jävla kritik. Det var uselt från min sida, säger tränaren till GP.

”Dör hellre än viker mig för dem”

Orovic bad efter utspelet om ursäkt – men förläts inte i alla led.

Nu avslöjar han att han vid inte mindre än tre gånger under säsongen har fått ta emot mordhot. Ett via brev, ett på telefon och ett ansikte mot ansikte.

– Det är klart att det var jobbiga dagar. Jag är inte mer än människa. Jag gjorde bort mig och fick ta konsekvenserna. Sedan tycker jag det är tråkigt att det gick så långt som till mordhot, då blev det lite jobbigare. Även om det inte var lika jobbigt för mig som det var för min fru och mina barn.

– Det är klart att man funderar. Jag blir inte rädd, men det berör min familj mycket och det blir jag jävligt förbannad på. Det är över gränsen.

Orovic valde att inte polisanmäla hoten men medger att han övervägde att lämna sin roll som tränare.

– Ja, det är klart. Men som sagt, de här idioterna får mig att brinna ännu mer. Jag dör hellre än viker mig för dem. Det är den känslan jag får inom mig. Finns det något som eggar igång mig är det den grejen. Jag har alltid sagt det, att det onda ska inte få vinna utan det goda ska vinna. Det är mitt motto i livet.

Gais polisanmäler

Nu har däremot Gais valt att polisanmäla.

Utan att nämna Orovic vid namn låter klubben meddela på sin hemsida att flera hot har riktats mot personal och funktionärer.

Detta är självklart helt oacceptabelt och klubbens policy är att alltid polisanmäla hot mot de som jobbar för klubben”, skriver Gais.

Pernilla Andersson, klubbstyrelsens ansvarige för säkerhetsfrågor, säger i ett uttalande:

– Säkerhet vid matcharrangemang är ett av de områden som förbundet har fokuserat mest på under senare år och vi har uppe dessa frågor regelbundet vid styrelsemöten. Vi har över tiden sett en positiv utveckling avseende säkerhetsfrågor kring våra matcher och därför är det extra tråkigt att konstatera att denna typ av hot har förekommit. Under nästa år kommer vi att vidta åtgärder för att minimera risken för att något liknande händer igen. Den här typen av händelser hör inte hemma i Gais och vi tar naturligtvis kraftfullt avstånd från det som hänt.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN