Real Madrid överkört av Eibar

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Tillfällige Real-tränaren Santiago Solari belönades med en kontraktsförlängning efter fyra raka vinster.

I dag ledde han laget i sin första match som permanent huvudtränare – då körde Eibar över storlaget med 3–0.

– Att peka finger och skylla på någon gör ingen nytta. Vi vet att vi inte spelade bra och att det finns saker att förbättra, säger Solari efter matchen.

Efter en allt annat än bra inledning av säsongen för Real Madrid fick huvudtränaren Julen Lopetegui sparken.

In kom i stället den förre Real-spelaren Santiago Solari, som därmed lämnade rollen som tränare i Reals reservlag.

Rapporterna sa då att Real Madrid såg Solari som en tillfällig lösning, men efter att ha vunnit sina fyra första matcher klubben belönades han med ett kontrakt som sträcker sig till säsongen 2020/2021.

Blev mållösa

I dag gjorde han sin första match som permanent huvudtränare för Real Madrid – och fick en mardrömsstart.

Redan i tredje minuten var Eibar nära att ta ledningen, då Kike träffade ribban. Men i den 16:e minuten gav Gonzalo Escalante hemmalaget ledningen efter en snabb omställning. Målet VAR-granskades för offside men godkändes.

Eibar utökade sedan ledningen i den andra halvleken och efter 57 minuter ledde man med 3–0. Santiago Solari gjorde tre byten i den andra halvleken, men Real lyckades inte skapa någon spänning i matchen och fick lämna planen mållösa.

– Vi har bara ett skott på mål? Att peka finger och skylla på någon gör ingen nytta. Vi vet att vi inte spelade bra och att det finns saker att förbättra, säger Solari efter matchen enligt fotball-espana.

”Inte direkt någon karneval”

Men den bleka insatsen har inget med spelarnas inställning att göra, hävdar tränaren.

– Eibar gav allt de hade och vi kunde inte svara upp mot det, men vi förlorade inte på grund av det. De var bättre än oss.

– Omklädningsrummet är inte direkt någon karneval just nu. Men vi har många anledningar till att se positivt på framtiden med tanke på våra senaste matcher.

I och med resultatet parkerar Real Madrid fortsatt på sjätteplats med 20 inspelade poäng på de första 13 matcherna. Eibar närmade sig och ligger nu sjua på 18 poäng.

Foto: VINCENT WEST / X00957
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN