Fina gesten till pojkarna – efter traumat i grottan

Fotbollslaget som har suttit fast i en grotta i Thailand har räddats.

Nu skickar hela världen sina lyckoönskningar.

Manchester United har bjudit in pojkarna till Old Trafford – och Manchester City-stjärnan Kyle Walker vill skicka tröjor till dem.

Är det någon som kan hjälpa mig med adressen?”, skriver han på Twitter.

Det har varit en lång och traumatisk följetång.

Den 23 juni fastnade tolv spelare i fotbollslaget Wild Boars FC och deras tränare i en översvämmad grotta i norra Thailand och sedan laget hittades tio dagar senare har räddningsarbetet följts av en hel värld.

På tisdagen kom glädjebeskedet:

”Våra böner är med dem”

Samtliga 13 personer som varit instängda i grottan har räddats.

Den sista personen – tränaren – fördes i säkerhet strax innan klockan 14 svensk tid och reaktionerna i omvärlden har varit många.

Flera världsledare, fotbollsklubbar och fotbollsstjärnor har skickat lyckohälsningar på sociala medier och Kyle Walker är en av alla som väljer att göra en fin gest till pojkarna, som är i åldrarna 11-16 år.

En av pojkarna har haft en engelsk landslagströja på sig i grottan och på Twitter meddelar Manchester City-stjärnan och VM-spelaren att han vill skicka tröjor till pojkarna.

Fantastiska nyheter att de har kommit ut tryggt. Är det någon som kan hjälpa mig med adressen?”, skriver han.

”Våra böner är med dem”

Även Manchester United vill uppmärksamma pojkarna.

På Twitter meddelar den engelska storklubben att man bjuder in laget och deras räddare till klassiska hemmaarenan Old Trafford kommande säsong.

Manchester United är lättade att höra att de tolv fotbollsspelarna och deras tränare är i säkerhet. Våra tankar och böner är med de drabbade”, skriver klubben.

Fifa-presidenten Gianni Infantino har tidigare bjudit in pojkarna till söndagens VM-final om de skulle hinna ut i tid, men på grund av karantäntiden kommer sannolikt inte pojkarna kunna resa till Ryssland.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.