”Ser inte varför vi inte ska kunna chocka dem”

Uppdaterad 2018-06-19 | Publicerad 2018-06-18

NIZJNIJ NOVGOROD. Det blev seger i VM-premiären mot Sydkorea

Nu kan Sverige slå ut Tyskland. 

– Jag ser inte varför vi inte skulle kunna chocka dem, säger Albin Ekdal. 

Efter tre poäng mot Sydkorea lever Sveriges VM i allra högsta grad. Nu väntar regerande världsmästarna Tyskland i Sotji på lördag. 

Tyskland åkte på en chockförlust mot Mexico i går och Sverige är inte imponerat av tyskarnas spel. 

– Jag scoutade Tyskland i förra VM-kvalet. Jag kände absolut inte igen tyskarna. De spelade på stillastående spelare. De brukar vara fenomenala på at spela på löpande spelare hela tiden, säger assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren och fortsätter:

– Man stod på en yta. Man blev stillastående. Det är inte Tyskland för mig. Men det är bara en tidsfråga innan de plockar fram det för de har det i sig.

Även Pontus Jansson sågar tyskarna.

– Jag förväntade mig mer av Tyskland. Jag är negativt överraskad, säger han och fortsätter:
– Vi har alla chanser i världen nu. Alla kan slå alla i detta VM och den mentaliteten har vi haft sedan dag. Den ska vi ha hela VM nu, att vi kan slå allihop.

”Såg mumma ut”

Emil Forsberg noterade de öppna ytorna som Tyskland gav Mexiko med glädje.

– Det såg väldigt mumma ut. Nu har ju hela Tyskland kört över landslaget så jag tror att de kommer agera på ett lite annat sätt, samtidigt som de måste vinna. All press är på dem och det vet vi om. Vi kommer gå in i matchen med en jäkla bra känsla och vet att vi är stabila defensivt, säger han. 

De svenska spelarna är överrens om att pressen är på Tyskland. Jimmy Durmaz tror att motståndarna kan bli påverkade om det inte lossnar tidigt.

– Om vi håller tätt in mot halvtid kommer de att bli otroligt stressade. Det var inte så att de gjorde en bra match, där tror jag att de är stressade, säger han. 

Skulle Sverige vinna mot Tyskland är de regerande mästarna borta från turneringen.

– Det låter lockande alltså. Jävligt kul match. De är så klart favoriter men vi har gjort det bra mot andra stora nationer. Jag ser inte varför vi inte skulle kunna chocka dem. Men det krävs en perfekt match från alla, säger Albin Ekdal

LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller