Asllani: "Alla möjligheter att vända"

avTT

Publicerad:
Foto: Martin Rickett/AP/TT
Kosovare Asllani (på knä) och Linköping ska försöka vända Champions League-kvartsfinalen mot Manchester City. Arkivbild.

Hemmaplan, konstgräs – och elva spelare på planen hela matchen.

Det är några av Linköpings vapen för att kunna vända Champions League-kvartsfinalen mot Manchester City.

– Vi har alla möjligheter att vända, säger Kosovare Asllani.

0–2 från förra veckans möte i Manchester är knappast ett drömresultat att ha med sig till returen hemma på Linköping arena. Men LFC:s och landslagets mittfältsstjärna Kosovare Asllani både tror och hoppas på en skrällvändning.

– Det är klart att City är storfavoriter på papperet, men vi har inget att förlora och måste pränta in i allas huvuden att det här är fullt möjligt att genomföra. Den förra matchen blev väldigt påverkad av utvisningen (på Lisa Lantz, före Citys första mål). Det blir en annan match nu, vi har hemmaplan och konstgräs och kan vi bara ha elva spelare på planen är 0–2 är inga stora siffror, säger fjolårets vinnare av Diamantbollen till TT.

"En fördel"

Asllani känner Manchester City väl efter sin drygt årslånga sejour i klubben och vet att spelarna i "The Sky Blues" inte jublar över att spela fotboll på artificiellt underlag.

– Det är ett eller ett par lag i ligan som spelar på konstgräs, men det är inget de tycker om att göra. City är ett bra lag, så det kommer kanske inte påverka deras spel jättemycket. Men det är klart att det är en fördel för oss, säger "Kosse".

TT: Tror du att City dessutom redan känner att man redan har ena benet i semifinal?

– Definitivt. Samtidigt har de press på sig och har haft det lite tufft i ligan på slutet och tvingades till förlängning i cupen i helgen.

"Måste ha tålamod"

För Linköping blir returmötet en balansgång mellan att jaga mål framåt och hålla tätt bakåt. Bortamålsregeln gör att ett eventuellt Citymål kan bli förödande – eftersom LFC då måste göra minst fyra mål för att ta sig vidare.

– Vi får inte bli dumdristiga och desperata i vårt spel, utan måste ha tålamod och våga rulla boll. Vi vet att vi har det i oss, säger Kosovare Asllani.

Linköpings tränare Marcus Walfridson, som inte har tillgång till avstängda Lisa Lantz när han formerar startelvan, är inne på samma linje.

– Håller vi nollan räcker det med ett mål per halvlek för att nå förlängning. Och då talar tiden för oss, säger han.

Onsdagens övriga kvartsfinalreturer är Slavia Prag–Wolfsburg (0–5 efter första mötet), Barcelona–Lyon (1–2) och Chelsea–Montpellier (2–0).

Publicerad: