Revanschen – tre raka segrar

FOTBOLL

Kritiserade tränaren Haglund: Vi har visat god vinnarinstinkt...

Tre poäng på de åtta första omgångarna. Sedan vaknade Elfsborg.

– Vi har visat god vinnarinstinkt och avgör i slutet av matcherna, säger tränaren Magnus Haglund efter tredje raka segern.

Foto: SENT AVGÖRANDE Elfsborg har börjat vinna och avgör sent i matcherna. I går var Andreas Drugge siste gulsvart spelare på bollen vid segermålet.

Efter åtta allsvenska matcher låg Elfsborg sist i tabellen, med siffran 3 i poängkolumnen. Tränaren Magnus Haglund var en mycket pressad man och de mest kritiska krävde till och med hans avgång.

Men Elfsborg är inte en klubb som sparkar sin tränare.

Elfsborg är en klubb som fortsätter jobba, slita och hoppas på en vändning. Och nu verkar Borås-laget ha rest sig efter den nattsvarta inledningen.

– Det känns väldigt bra. Vi har tränat bra under uppehållet. Organisationen i försvarsspelet och grunderna i anfallsspelet sitter nu, säger Haglund.

Nollan i fem av sex

– Mot AIK var jag mest nöjd med vårt försvarsspel. Vi har nu hållit nollan i fem av de sex senaste matcherna.

Efter en trevande första halvlek, där AIK hade det mest av bollinnehavet, gick Elfsborg ut som ett nytt lag i andra. Hasse Berggren gick ofta upp i nickdueller, drog med sig AIK-försvararna och på det sättet skapade stora ytor för den vindsnabbe partnern Lasse Nilsson.

– Hasse och Lasse fungerat bra tillsammans. Det känns som att vi har fått spets på vårt anfall. Det ser mycket bättre ut nu än vad det gjorde i början av säsongen. Sedan har vi återigen visat att vi har god vinnarinstinkt och avgör i matchens slutskede, säger Haglund.

Kalabalik i slutet

Hemmalagets kontringar var hyperfarliga men skärpan i avsluten saknades. Det dröjde ända till 89:e spelminuten innan utdelningen kom. Efter kalabalik i AIK:s straffområde skickade Niklas Sandberg en undanrensning rakt på lagkamraten Per Nilsson. Bollen tog på AIK-backens knä och den storspelande målvakten Håkan Svensson var chanslös.

Ett självmål – och ett mycket märkligt sådan.

– I våras kändes det stolpe ut hela tiden men nu känns det som att vi har marginalerna på vår sida, säger Haglund.

Emir Osmanbegovic

ARTIKELN HANDLAR OM