Zlatan: ”De har tur att inte jag spelar VM”

Sverige ställs mot Mexiko i VM.

Inför mästerskapet har Zlatan Ibrahimovic skickat en kaxig hälsning till Sveriges gruppmotståndare.

– Jag sa till Jonathan och Giovani Dos Santos att de har tur att jag inte spelar mot dem i VM, säger han.

Zlatan Ibrahimovic, 36, valde efter en längre tids spekulationer och flörtande om VM-spel med Sverige att fortsatt tacka nej till landslaget.

– Jag pratade med Zlatan i tisdags. Han meddelade att han inte ändrat sig angående landslagsspel – det är nej som gäller, sa landslagschefen Lasse Richt i slutet av april.

– Folk håller på och snackar om VM eller inte, de borde vara glada över att jag över huvud taget spelar. Jag tycker Sverige är favorit i VM eftersom de är bättre utan Zlatan..., sa Zlatan, något skämtsamt, själv om beslutet.

”Mexiko har tur...”

Men det hindrar inte LA Galaxy-anfallaren från att stjäla uppmärksamheten inför mästerskapet.

Inför VM-gruppspelet – där Blågult ställs mot Sydkorea, Tyskland och Mexiko – har svensken skickat en kaxig passning till lagkamraterna Jonathan och Giovani Dos Santos i det mexikanska landslaget.

– Jag sa till mina kamrater Jonathan och Giovani Dos Santos att de har tur att jag inte kommer att vara där och spela mot Mexiko i VM, säger Ibrahimovic enligt Hoy.

Och när frågan om hur mycket LA Galaxy kommer sakna den mexikanska duon (som just nu går skadade) under VM kom nästa smocka.

– Så här långt har vi ju gjort det utan dem eftersom de inte spelar överhuvudtaget, säger Zlatan med ett leende.

Fotbolls-VM i Ryssland inleds 14 juni.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.