Madrasserna avslöjar (?) Belgiens VM-trupp

avPelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

Belgiens slutgiltiga VM-trupp kan vara avslöjad.

Och det på ett minst sagt märkligt sätt.

I ett belgiskt tv-inslag får tittarna ta del av spelartruppens namn – på en hög madrasser som ska skickas till Ryssland.

För ett par veckor sedan presenterade förbundskaptenen Roberto Martinez Belgiens bruttotrupp på 28 man inför VM.

Den stora snackisen då var att Roma-stjärnan Radja Nainggolan saknades.

Nu kan den slutgiltiga skaran på 23 spelare vara avslöjad – och det på ett synnerligen ovanligt vis.

Enligt Reuters har den belgiska public service-kanalen VRT nämligen oavsiktligt råkat skylta med en, för landslagsledningen, känslig detalj i ett tv-inslag som följer Belgiens förberedelser inför VM.

Januzaj saknas

Bilderna visar bland annat en hög med madrasser som ska flygas till Ryssland, levererade av en belgisk sängtillverkare, där varje exemplar tycks vara personlig och märkt med enskilda spelares namn.

Baserat på madrasshögen går det att slå fast att namnen för målvakten Matz Sels, försvararna Christian Kabasele och Jordan Lukaku, mittfältaren Leander Dendoncker och yttern Adnan Januzaj saknas – och därav inte lär få följa med till Ryssland.

”Finns ingen sanning i det”

Inte helt oväntat avfärdade Roberto Martinez att madrassnamnen skulle ge en indikation om hur 23-mannatruppen ser ut.

– Det finns ingen sanning i det över huvud taget som kommer ge ljus över de sista 23 spelarna, säger spanjoren på en presskonferens och tillägger:

– Från den punkten kan vi inte göra om något om den historien eller andra historier som folk hittar på. Vad som är viktigast är länken. Tror ni att det finns en lista som har skickats till partners och logistik-teamet?

Den slutgiltiga VM-truppen avslöjas på måndag.

Belgien genrepar mot Portugal, Egypten och Costa Rica innan mästerskapet drar igång. Väl i gruppspelet ställs landet mot Panama, England och Tunisien.

Foto: Lieven Samyn/Getty Images
Publicerad: