Varela räddade Portugal på stopptid

avFredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Nu behövs ett nytt portugisiskt mirakel

Foto: TT
Portugal räddas i sista sekunden.

VM såg ut att vara över.

Men inhopparen Varela frälste laget – nickade in kvitteringen på stopptid.

– Vi behövde vinna matchen för att förverkliga vår dröm. Nu blir det svårare, säger Nani efter Portugals 2-2 mot USA.

Nani, som inte hade gjort tävlingsmål sedan november, gav Portugal en drömstart i måstematchen mot USA. Efter några minuter blev han fri i straffområdet efter en felträff från Geoff Cameron.

Nani kunde enkelt göra 1-0, och drömmen om slutspel levde.

Men USA jobbade sig in i matchen. Eller rättare sagt, sköt sig in i matchen.

Jätteskott av Jones

Efter flera misslyckade distansskott fick Jermaine Jones en perfekt träff. Den 32-årige mittfältaren drog på med högerfoten strax utanför straffområdet och Portugal-målvakten Beto var chanslös mellan stolparna.

Portugal jagade ett ledningsmål, men i stället gjorde Clint Dempsey mål för amerikanerna. Med tio minuter kvar av klockan tryckte han in 2-1 med magen, en meter från mål.

– Jag försökte bara stå på rätt sida när bollen kom, säger Dempsey.

Det portugisiska landslaget jagade desperat i slutet och på stopptid kom den efterlängtade kvitteringen. Varela vräkte sig fram och nickade in 2-2.

”Mest frustration”

Cristiano Ronaldo, som assisterade till kvitteringen med ett fint inlägg, och hans lagkamrater behöver ett mirakel för att nå åttondelsfinal.

– Jag känner mest frustration. För vi behövde vinna matchen för att förverkliga vår dröm, nu blir det svårare. Det var tråkigt för oss, säger Nani.

– Men det var en mycket svår match. Nu får vi se vad vi kan göra i nästa match.

Måste vinna med stora siffror

Resultatet betyder att Tyskland och USA har fyra poäng i gruppen, Ghana och Portugal har varsin. Nu behöver portugiserna besegra Ghana med flera mål, samtidigt som Tyskland och USA inte spelar oavgjort.

Det kommer att bli en speciell match för USA:s förbundskapten Jürgen Klinsmann.

– Nu måste vi gå ut och slå Tyskland, det är vad vi måste göra. Vi har vilat en dag mindre än Tyskland, och de har rest mindre än vad vi har gjort. Vi måste gå den hårda vägen, säger tysken Klinsmann.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM