Ronaldo kalsongstäms

FOTBOLL

Amerikansk fitnessguru har fått nog

1 av 3

Den ena säljer underkläder – den andra jeans och t-shirts.

De delar initialer men nu stäms Cristiano Ronaldo av Cristopher Renzi.

– Vi vill bara att de lämnar oss i fred, säger Renzis advokat.

Cristiano Ronaldo har hamnat i juridiskt trångmål. Den portugisiska stjärnan stäms enligt Reuters av en amerikansk fitness-entusiast vid namn Christopher Renzi, som har amerikanskt patent tre-bokstavs-kombinationen CR7 i USA.

43-årige Renzi säljer kläder i Rhode Island med bokstavskombinationen men har nu tvingats stämma Real Madrid-stjärnan, ofta kallad CR7.

Anledningen är enligt Renzis advokat att Ronaldos underklädesmärke CR7 – som tillverkas av det danska företaget JBS Textile Group och säljs i Europa – börjat trakassera amerikanen.

Kommer till USA

I ett brev till domstolen säger Renzi att han fått flera brev från företaget med krav om att han ger upp varumärket eftersom Ronaldo har ”nära förestående” planer på att börja sälja i USA.

Företaget har enligt Reuters även bett det amerikanska patentverket att ogiltigförklara Renzis varumärke enligt de rättsliga dokumenten.

– Vi vill bara att de lämnar oss i fred, säger Renzis advokat Michael Feldhuhn, enligt Reuters.

Renzi ansökte om patentet 2009 och har efter godkännandet sålt jeans och t-shirts med CR7. På sin hemsida har han även en sju minuter lång fitness-video, även den under namnet CR7.

”Har inte rätt”

Enligt Renzis stämningsansökan valde han varumärket efter att kombinera sina egna initialer och addera dagen han föddes, den 7 oktober.

Det danska företaget menar å sin sida att Renzi rider snålskjuts på Ronaldos kändisskap – men Renzi står på sig.

– I slutändan handlar det om vem som använde CR7-namnet kommersiellt i USA, och det var inte dem. De har inte rätt till något varumärke.