Howard Webb slutar

FOTBOLL

Fotbollsdomaren lägger pipan på hyllan

Foto: GETTY IMAGES
Slutar. Howard Webb har dömt färdigt.

Han har dömt en VM-final, en Champions League-final och har utsetts till världens bästa fotbollsdomare.

Nu väljer Howard Webb, 43, att sluta efter 25 år på planen.

En av Englands absolut mest hyllade fotbollsdomare väljer att lägga pipan och korten på hyllan.

Howard Webb, 43, dömde sin första Premier League-match år 2003 och har sedan dess dömt över 500 matcher i Englands högstaliga.

År 2010 dömde han Champions League-finalen mellan Inter och Bayern München och VM-finalen mellan Spanien och Holland – därmed blev han den förste domaren någonsin att döma båda finalerna samma säsong.

Nu har epoken fått sitt slut, stjärndomarens sista match blev VM-åttondelsfinalen mellan Brasilien och Chile.

Får nytt jobb inom domarbranschen

I stället för att själv stå i centrum nere på fotbollsplanen kommer den förre fotbollsdomaren hädanefter att ha en ledande roll inom Premier Leagues domarbas, PGMOL. Organisationen utser vilka domare som ska döma matcherna i Premier League och Webb kommer att tituleras som ”teknisk direktör”. Han kommer också att vara domarbasens ansikte utåt och även att träna och utbilda domare.

– Jag är väldigt förväntansfull över att starta det här nya kapitlet i min karriär, efter underbara 25 år på planen, säger han i ett uttalande.

– Att döma har gett mig så mycket, det är viktigt att man stannar kvar i branschen och förmedlar sina kunskaper, fortsätter han.

”Hur ska United vinna nu?”

Men allt har inte gått helt smärtfritt för Webb genom åren. Han har flera gånger kritiserats för att han sägs ge Manchester United fördelar och användare på twitter är inte sena med att driva om det.

”Fergie slutar, klubben utser David Moyes som manager, slutar sjua i tabellen och nu lägger Howard Webb av?! Fruktansvärda tider för Man United”, skriver ett Arsenalfan.

Signaturen ”Cheers_geoff” skriver:

”Breaking: Howard Webb har officiellt dragit sig tillbaka efter att ha misslyckats med att komma överens med Manchester United om ett nytt kontrakt”.

Många ställer sig också frågan hur United nu ska vinna matcher, men samtidigt replikerar United-supportrar med motfrågan: ”Vad ska folk nu skylla på när de förlorar mot Manchester United?".

ARTIKELN HANDLAR OM