Överens efter mötet – med Citys utsände

FOTBOLL

Uppgifter i Spanien: Xavi övertalad att lämna Barça

Foto: Xavi.

För första gången i sin karriär gör sig Xavi redo för ett klubbyte.

Enligt spanska Cadena SER träffade 35-åringen representanter för Manchester City i Barcelona i dagarna.

Men planen är spel i USA.

Manchester City äger nystartade systerklubben New York City FC i amerikanska MLS tillsammans med baseballklubben New York Yankees. City har redan värvat såväl Frank Lampard som David Villa till klubben och fortsätter nu satsningen.

Träffades på en restaurang

Enligt Cadena SER ska Barcelonas Xavi övertalats att ansluta till NYFC. Den spanska radiokanalen har väldigt detaljerade uppgifter om förhandlingarna som ska ha skett på restaurang L'Arrosseria Xàtiva, bara ett stenkast från Barcelonas hemmaarena Camp Nou.

Xavi ska där, i sällskap av sin pappa Joaquín agenten Ivan Corretja, träffat en representant från Manchester City som förhandlat för den amerikanska klubbens räkning. Representanten i fråga ska efter mötet ha återvänt till Hotel Mandarín Oriental som han under onsdagen lämnar för återresan till England.

Kontraktet i väskan

Med sig i väskan påstås han, enligt Cadena SER, ha ett undertecknat förhandskontrakt från Xavi om spel med New York City FC efter årets MLS-säsong.

Xavi har tillhört Barcelona hela sin karriär med debuten för a-laget 1998. Redan inför den pågående säsongen var 35-åringen på väg att lämna den spanska klubben men övertalades då att stanna ett år till av tränaren Luis Enrique.

ARTIKELN HANDLAR OM