Wayne Rooney

Rooney bröt måltorkan

Av: 

Robert Rosén

FOTBOLL

Manchester United vände underläge

Preston North End tog ledningen i FA-cupmötet med Manchester United. Premier League-laget skulle dock vända till 1-3 - en match där Wayne Rooney gjorde sitt första mål för året.

– Vi visade en otrolig laganda, säger Louis van Gaal enligt Express.

Fellaini gav United ledningen med 2-1.
Fellaini gav United ledningen med 2-1.

Det blev ingen ny skräll i FA-cupen, trots att Preston North End tog ledningen i början av den andra halvleken. Detta sedan Joe Garner vinklat fram bollen till en framrusande Scott Laird.

– Men sedan visade vi en otrolig laganda. Vi ändrade formation och det var lösningen, säger Manchester Uniteds manager Louis van Gaal enligt Express.

I den 65:e minuten kvitterade Ander Herrera för Manchester United innan Marouane Fellaini kunde dunka in sin egen retur och ge Manchester United ledningen.

– Jag spelade honom i positionen som han vill för första gången men jag har inte alltid en position för honom, säger Louis van Gaal om Marouane Fellaini.

Mållös sedan den 26 december

I den 88:e minuten kom Thorsten Stuckmann i Prestons mål glidande mot en framstormande Wayne Rooney. Trots att det inte fanns någon kontakt blåste domaren straff. Rooney klev själv fram och fastställde slutresultatet till 1-3.

– Vi såg bekväma ut men när de ändrade till 4-4-2 så blottade de oss på kanterna. De har klass. Spelarna kan vakna upp i morgon och vara stolta över vad de har gjort, säger Prestons manager Simon Grayson enligt Express.

Målet från straffpunkten var det första Wayne Rooney gjort sedan 3-1 segern mot Newcastle United den 26 december 2014. Han lyckades därmed bryta måltorkan som varat i nio matcher.

I kvartsfinalen ställs Manchester United mot Arsenal.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Wayne Rooney

Manchester United

FA-cupen

Premier League