Zlatans lagkamrat klar – för Ånge IF

FOTBOLL

”Ser fram emot att spela i Europa”

1 av 3 | Foto: TT
Anthony Obodai och Zlatan Ibrahimovic i Ajax 2004.

Han har spelat U20-VM, gjort fyra a-landskamper för Ghana, lirat i Ajax med Zlatan Ibrahimovic och gjort sex Champions League-matcher.

Nu har Anthony Obodai hittat en ny klubb.

Ånge IF i svenska division 2.

Det är en sensationellt meriterad mittfältare Ånge IF lagt beslag på. Anthony Obodai har spelat för Ajax tillsammans med Zlatan Ibrahimovic och representerade 2001 Ghana i det U20-VM där Javier Saviola slog igenom när argentinaren vann skytteligan före Adriano samt Djibril Cissé.

”Ett spännande steg”

Obodais karriär tog dock en annan vändning när han efter 88 ligamatcher för holländska RKC Waalwijk 2007-2010 valde att fortsätta karriären i USA. Efter att senast representerat Pittsburgh Riverhounds i amerikanska tredjedivisionen är 32-åringen nu klar för Ånge IF i svenska division 2.

– Det blir ett spännande steg att komma till Ånge IF och jag ser fram emot att återigen få möjligheten att spela i Europa. Jag kommer göra allt jag kan för att vara en bidragande faktor på och utanför planen, säger Obodai i ett pressmeddelande enligt Sundsvalls tidning.

”Egenskaper som passar oss”

Obodai ersätter i klubben veteranen Pekka Lagerblom.

– Vi såg vilken betydelse rutin och erfarenhet hade under de träningar och matcher som Pekka Lagerblom spelade med oss. Vi har ett ungt lag och vi hoppas att Obodai kan bidra till att stärka deras utveckling positivt samt vara en bidragande faktor på planen. Det vi har sett av Anthony från säsongens matcher med Riverhounds visar på att han har fina egenskaper som passar oss, säger Ånges huvudtränare Benny Matsson till Sundsvalls tidning.

ST: Hur hittade ni Obodai?

– Via kontakter.