”Vi var nära att värva Bale och Ronaldo”

FOTBOLL

Sparkade United-tränaren David Moyes avslöjar

Förra säsongen blev ett fiasko för Manchester United och David Moyes fick betala priset.

Men hade han fått igenom de planerade värvningarna har det förmodligen varit svårfloppat.

– Vi ville ha Fabregas, Bale och Ronaldo. Det snackades om Ronaldo när jag först anlände, säger skotten i en intervju med Daily Mail.

Foto: Hade kunnat spela i rött.

David Moyes kom till Manchester United som den skotske tronarvingen till Sir Alex Ferguson. Det blev som bekant ingen direkt succé och i slutet av förra säsongen – när det stod klart att United skulle bli titel och Champions League-löst – fick Moyes sparken.

Ryan Giggs tog tillfälligt över huvudansvaret innan nuvarande managern Louis van Gaal utsågs till ny boss.

”Påverkade min familj”

Nu bryter Moyes tystnaden om om hur det gick till när han sparkades.

– Jag har gått vidare, även om jag aldrig kommer att glömma sättet jag miste jobbet. I slutändan var det tufft för min familj, vi fick reda på att jag fått sparken via media, säger Moyes till Daily Mail och fortsätter:

– Jag vet att branschen är sådan, och om man förlorar matcher riskerar man att få sparken. Men det var tufft att se hur det påverkade min familj. Jag tycker inte att jag fick tid nog att lyckas.

”Jag vill inte skylla på någon”

Så vad var det då som gick fel under den första – och sista – säsongen för Moyes i United?

Ja, inför säsongen fick man exempelvis bara klart med en värvning, belgaren Marouane Fellaini från Everton. Och det kunde ha blivit betydligt större namn, om man ska tro Moyes.

– Vi ville ha Fabregas, Bale och Ronaldo. Det snackades om Ronaldo när jag först anlände. Vi var nära att landa ett par riktigt stora namn. Jag vill inte skylla på någon men det blev inte av. Jag hade tagit över från historiens mest framgångsrika manager. Och klubbens vd hade tagit över från en av de mest aktade administratörerna i sporten (Ed Woodward tog över från David Gill). Så det var ett nytt jobb för två personer.

David Moyes har varit arbetslös sedan han fick sparken från United men säger att han lärt sig från tiden i storklubben.

ARTIKELN HANDLAR OM