Motlägget som ger CL-slagläge

FOTBOLL

Liverpool har plötsligt häng på andraplatsen

Liverpool övertygade inte men satte nytt klubbrekord med sjätte raka bortanollan.

Sedan räddades klubben offensivt av ett motlägg när Jordan Henderson ofrivilligt lobbade in segermålet mot Swansea.

Nu har Liverpool slagläge i kampen om Champions League-platserna.

Två poäng bakom Manchester United, tre efter Arsenal och med fyra pinnar upp till tvåan Manchester City. Liverpool har lyft efter sin svaga höst i Premier League där de efter 16 omgångar var 15 poäng bakom tvåan City. Men trots sin fina form var laget illa ute mot Swansea.

”Inte bara tur”

Liverpool hade problem i första halvlek men lyfte sig efter några taktiska justeringar i paus. Men segermålet var knappast något drömmål.

Daniel Sturridges skarvning var visserligen genial men Jordan Hendersons avslut kommer inte återfinnas i någon instruktionsbok. 24-åringen fick bollen på sig i ett motlägg och kunde sedan se den turligt styras i en båge över Swanseas målvakt.

– Det är inte bara tur. Vi pressade dem högt upp hela tiden. Det är inte alltid tur utan det var matchplanen, säger målvakten Simon Mignolet i Viasat Fotboll.

Nytt klubbredkord

Swansea satsade offensivt för en kvittering i avslutningen men Liverpool höll undan. Glädjande för gästerna var också att Steven Gerrard gjorde comeback med ett inhopp.

– Det var en svår match. Bortamatcher är alltid tuffa. Vi hade problem i första halvlek men vi klarade av det och 1-0 är mer än tillräckligt, säger Mignolet efter sjätte raka nollan för laget på bortaplan.

Förre Swansea-spelaren Joe Allen hyllar också nollan som innebar ett klubbrekord.

– Det är extremt viktigt. I början av säsongen var det ett av våra problem så stort beröm till alla för att vi har förbättrat det, säger Allen.

Vid seger mot Manchester United på söndag kan Liverpool nu ta över fjärdeplatsen.

■ ■ ■

Tabellen i Premier League – klicka här!

Mobilläsare: klicka här!

ARTIKELN HANDLAR OM