Martin Christensens fullträffar gav seger

FOTBOLL

ÅTVIDABERG. 48 allsvenska matcher utan mål.

Mot Kalmar fick Martin Christensen äntligen in bollen – två gånger om dessutom.

– Jätteskönt. Klart att det har satt sig lite i huvudet, säger yttermittfältaren.

Martin Christensen, 26, kom till Åtvidaberg 2012. Dansken värvades för sina offensiva kvalitéer, men han har haft svårt att hitta nätet. Fram till i dag hade den tekniske högeryttern spelat 48 allsvenska matcher i Åtvidaberg utan att göra mål.

– Närmare 50 matcher utan mål är inte bra och klart att det sätter sig lite i huvudet, men det var skönt att det kom nu, säger Christensen.

Skott i krysset

Dansken inledde nämligen målskyttet mot Kalmar med ett skott i krysset i den 36:e minuten. Tio minuter in i andra halvlek var det dags igen då Christensen gjorde 2-0 på fripark.

– Bottenstriden börjar komma lite nära, därför var det jätteskönt med en seger. Och som offensiv spelare är det skönt för självförtroendet att göra mål, säger högeryttern.

Hur har tankarna gått när du inte lyckats få in bollen?

– Det har varit frustrerande. Jag har varit nära många gånger. Därför var det riktigt bra att jag fick sätta dit den i dag, säger Christensen, som har fått ta emot många pikar från lagkamraterna för sin måltorka.

Trea i assistligan

– De brukar säga att jag inte ens kan göra mål på träning. Andreas Dahlén är inte alltid rolig att lyssna på (skratt). Men nu var han snabbt framme och gratulerade, säger Christensen.

Även om målen uteblivet har 26-åringen varit viktig för ÅFF:s offensiv under säsongen. Han ligger delad trea i allsvenskans passningsliga med sina fem assist. Efter säsongen går hans kontrakt ut, men han förhandlar med östgötaklubben om en förlängning.

– Jag trivs jättebra här och min familj trivs. Nu får vi se vad som händer. Inget är klart förrän man skriver på, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM