Bekräftat: Anfallaren klar för IFK Göteborg

Foto: BILDBYRÅN
Kenneth Zohore.
FOTBOLL

GÖTEBORG. Kenneth Zohore, 20, tränade med IFK Göteborg i dag. Sören Rieks anländer troligen i morgon.

– Jag räknar med båda i truppen mot Åtvid, säger Mikael Stahre.

– Jag är redo om tränaren vill att jag ska spela, säger Zohore.

IFK Göteborg hoppas på ett mentalt lyft efter 2-2 mot Malmö FF under söndagskvällen efter en period med tyngre resultat.

Dessutom ska två danska nyförvärv snabbt in i laget.

Kenneth Zohore blev under måndagseftermiddagen definitivt klar för IFK Göteborg. Den 20-årigen dansken lånas ut från Fiorentina säsongen ut och därefter har IFK Göteborg en köpoption på anfallaren. Under fjolårssäsongen var Zohore utlånad till Bröndby där han gjorde fem mål på 25 matcher.

Dessutom har Blåvitt värvat landsmannen Sören Rieks från holländska NEC.

– Jag hoppas att både Zohore och Rieks kan gå in i matchtruppen mot Åtvidaberg. Det är vår ambition, säger IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre till Sportbladet.

Hade andra erbjudanden

– Vi har ett fortsatt tufft program med många matcher och få träningar. Vi vill ha in dem i laget.

Fiorentinaanfallaren Kenneth Zohore gjorde sin första träning med Blåvitt på Kamratgården vid lunch på måndagen.

– Jag hade några andra erbjudanden, men IFK Göteborg var bästa alternativet. Här får jag chansen att spela matcher. Det var en tuff tid i Fiorentina, de hade några bra spelare som jag konkurrerade med, säger Zohore efter träningen.

Hur är din matchform?

– Jag behöver några veckor tills jag är i full form. Jag räknar med att tappa något kilo då också. Men jag är redo att spela mot Åtvidaberg om tränaren vill. Sedan får han avgöra hur mycket jag är förberedd för.

Släkt med Drogba

– Jag har tränat i drygt en månad i Italien, men inte spelat några matcher alls. Senaste matchen är med danska U21-landslaget i maj och innan dess matcherna med Bröndby.

Hur är det med ditt släktskap med Didier Drogba?

– Han är min pappas kusin eller något liknande. Han är min stora idol och vi har träffats vid några tillfällen. Han har sagt till mig att det viktigaste är att jobba och kämpa hela tiden. Jag tittar på honom varje gång han spelar.

Mikael Stahre om Zohore efter måndagens första kortare träning:

– Vi vet att han är en bra spelare sedan tidigare. Han är kraftfull, hans tyngd i straffområdet är en central del. Men trots att han är så stor (188 cm/90 kg) så är han snabb, säger Stahre.

ARTIKELN HANDLAR OM