Efter domen – AIK överklagar

avKristoffer Bergström

Publicerad:
Foto: BILDBYRÅN

Domen får konsekvenser på andra håll.

AIK tycker att disciplinnämnden har agerat inkosekvent och överklagar därför sin tidigare dom från mötet med Syrianska.

– Om man nu ändrar sin bevisprövning kan inte det ena fallet bedömas korrekt och det andra felaktigt, säger AIK-ordföranden Johan Strömberg.

När Johan Strömberg läste att Malmö och Djurgården ska spelas om reagerade han starkt. Men inte för att han tyckte den var felaktig.

Enligt ordföranden påminner ärendet om när AIK mötte Syrianska tidigare i år. Den matchen bröts också efter att knallskott kastats in, men den gången dömdes segern till Syrianska med 3-0 och AIK fick böter på 150 000 kronor.

Malmö har överklagat dagens dom. Då passar AIK på att göra samma sak.

– Vi har tittat igenom det här och AIK kommer att begära att det omprövas i samband med Malmös överklagan, säger Strömberg.

Men har inte AIK redan fått sin dom överklagad?

– Jo, men jag menar att det finns särskilda skäl att ompröva det här ärendet, nu med bakgrund av den nya praxisen.

Disciplinnämnden menar att det inte är en ny praxis. Att de i ert fall har filmmaterial på kaströrelser, till skillnad från i det nya ärendet.

– De har bilder på fyra-fem kaströrelser från AIK, men tre från Syrianska. Därifrån kan de inte följa hand-till-smäll varifrån det kommer. Särskilt inte skotten som skadade domaren.

Varför är det här så viktigt för er?

– Vi anser att matcher ska avgöras på planen. Om man nu ändrar sin bevisprövning kan inte det ena fallet bedömas korrekt och det andra felaktigt. Och jag tycker Malmödomen är korrekt.

AIK sitter i kväll och snickrar på sin överklagan. Malmö har vänt sig både till Riksidrottsnämnden och till SvFF:s besvärvsnämnd, men AIK nöjer sig med det senare. Det beror på att de inte överklagar själva bötesbeloppet, utan bara att de vill ha till omspel.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM