”Det är bara gå ut och ge järnet”

FOTBOLL

Kennedys hälsning till Hammarby inför ödesmatchen i kväll

Foto: ”Klart jag hänger med” Kennedy Bakircioglü följer Hammarby från Spanien. ”Det är svårt att se matcherna här, men jag får följa dem via livescore-sajter. Det är tråkigt att Bajen haft så mycket kaos”, säger den förre Bajenspelaren.

BARCELONA. Hammarby spelar för sin överlevnad och kan lita på stöd hela vägen från Spanien.

– Det är bara att gå ut och ge järnet och inte vara rädd för att göra misstag, hälsar Kennedy Bakircioglü sin gamla klubb inför ödesmatchen mot Jönköpings Södra.

För tio år sedan lyfte en 20-årig Kennedy Bakircioglü den allsvenska pokalen med Hammarby för första gången i klubbens historia. Tre år senare utsågs han till klubbens fjärde största profil genom tiderna av supportrarna.

I dag följer han klubbens ödesmatch för att undvika kvalspel i superettans botten.

”Inte stressa upp sig”

– Klart jag hänger med. Det är svårt att se matcherna här, men jag får följa dem via livescore-sajter. Det är tråkigt att Bajen haft så mycket kaos, jag har väldigt svårt att säga varför, säger Kennedy Bakircioglü som är hälseneskadad, och följde Racing Santanders förlust mot Barcelona från läktaren på Camp Nou i lördags.

Har du kontakt med några i klubben?

– Ärligt talat väldigt lite, det är med Patrik Gerrbrand och Björn Runström, men det är många år sedan jag spelade där, jag känner inte de nya spelarna. Men det är klart att jag följer Hammarby. Det kommer såna här år ibland, säsongen efter SM-guldet hade vi det väldigt tufft också.

Hur ska de tänka inför de två sista matcherna?

– Det gäller att inte stressa upp sig, de har allt i egna händer. Risken med att behöva kvala är att man får möta ett hungrigt lag som inte har något att förlora. Nu har det gått dåligt en lång tid och det är lätt att det sätter sig

i huvudet, att självförtroendet sjunker. Fotboll är komplicerat, det är mycket nerver som spelar in och det här är verkligen inte en lätt uppgift.

Vad vill du hälsa till Hammarbyspelarna?

– Det är klart att det är lätt att säga ”gå ut och ge järnet”. Men det är det som gäller. Att inte vara rädd att göra misstag och våga spela ut. Det är bara två matcher det gäller, that’s it. Sen kan jag bara hålla tummarna.

ARTIKELN HANDLAR OM