Krigsförklaringen – mot Barça och Uefa

FOTBOLL

Real använder filmer, golfare, United-spelare och stillbilder i PR-kriget

Här är Real Madrids nya PR-trick efter El Clásico.

Med videofilmer, stillbilder och samlade expertröster från hela världen sätter klubben press på Europeiska fotbollsförbundet (Uefa).

Bland andra nordirländske golfstjärnan Rory McIlroy citeras i materialet som publiceras på klubbens officiella hemsida.

José Mourinho gick redan på presskonferensen efter 0-2-förlusten mot Barcelona i Champions Leagues semifinal till hård attack mot Barça, Uefa och domaren Wolfgang Stark.

Attackerade Uefa

– I dag har vi fått bevisat ännu en gång att man inte har någon chans mot Barcelona. Uefa tillåter helt enkelt ingen att spela mot dem. Jag vet inte varför, om det beror på att de har Unicef som sponsor på sina tröjor, eller om det är för att de är så sympatiska, sade Mourinho.

Efter att Uefa på torsdagseftermiddagen inlett en utredning mot Mourinho och klubben kom svaret från Real snabbt. Samma kväll publicerar Real Madrid videobevis, stillbilder och annan fakta för att visa på de fel de hävdar att domaren Wolfgang Stark begick under matchen.

Videon visar bland annat hur Barcelona Sergio Busquets och Pedro filmar, hur motspelarna skäller ut domaren, hur José Manuel Ponto slåss i halvtid och att Pepes tackling som renderade i ett rött kort aldrig träffar motspelaren Dani Alves.

Citerar golfspelare

Klubben har även filmat av en datorskärm med bilder från Manchester Uniteds försvarare Rio Ferdinands Twitter. Där skriver Ferdinand bland annat

– De här filmningarna är ett skämt och pinsamt. När Pedro ser det där tror du att han kommer att tänka vad var det jag gjorde!? Rygby-spelarna måste skratta åt fotbollen.

Klubben citerar även förre Real-spelaren Michael Owen på hemsida. Men det slutar inte där. För att hävda sin rätt använder klubben till och med citat från den nordirländske golfstjärnan Rory McIlroy.

– Dani Alves, du är en skam. Rulla runt på golvet lite till, uppges McIlroy ha sagt.

ARTIKELN HANDLAR OM