Manchester City kan bli bättre än Barcelona

Av: Pierre Wingren

Publicerad:
Uppdaterad:

Yaya Touré tror på sin klubb

Yaya Touré.
Foto: AP
Yaya Touré.

Barcelona har redan nått toppen. Manchester City är på väg dit.

Lagets mittfältare Yaya Touré är övertygad om att klubben kommer att nå långt.

– Om några år kan vi vara bättre än Barcelona, säger han.

Sommaren 2010 lämnade ivorianen Yaya Touré, 27, Barcelona för storsatsande Manchester City. Klubben spelar nu i Europa League men ligger trea i Premier League och har goda chanser att få spela i Europas finrum, Champions League, nästa säsong.

Mittfältaren har spelat 24 matcher för sin nya klubb den här säsongen och har stått för fyra mål samt fyra assist.

– Man kan inte jämföra Barcelona med City just nu eftersom att Barca är på toppen. De har Leo Messi, Xavi, Andrés Iniesta och Dani Alves, som är fantastiska. Men vi värvar fortfarande nya spelare, säger Yaya Touré till the Sun.

Inom en snar framtid tror ivorianen att Manchester City kan vara ett bättre lag än Barcelona.

– Om några år kan vi vara bättre än Barcelona. Vad vi måste göra är att fortsätta jobba hårt och bli bättre i takt med varje match, säger han.

Champions League och hårt arbete

Yaya Tourés framgångsrecpet är tydligt. Laget ska fortsätta att knyta till sig spelare av världsklass och lägga ned mycket arbete för att utvecklas till en absolut topp-klubb.

– Jag säger hela tiden till min bror Kolo och min familj att City har jättebra spelare men att vi måste fortsätta att jobba hårt för att bli jättebra.

Ett viktigt steg för klubbens utveckling är att nå Champions League och det är något som mittfältaren lägger stor vikt vid.

– Vårt mål är att spela i Champions League nästa säsong, det är väldigt viktigt för klubben. Men det blir tufft för Liverpool är på gång och Chelsea kommer tillbaka, säger han.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN