Ibras uttalande får PSG-fans att rasa

Foto: Zlatans uttalande uppskattas inte av alla PSG-fans.
FOTBOLL

LONDON.

– Med all respekt för PSG så föddes klubben för tre år sedan, säger Zlatan Ibrahimovic.

Uttalandet har fått klubbens supportrar att se rött.

Det var en glad och uppsluppen Zlatan Ibrahimovic som mötte pressen dagen före returmatchen mot Chelsea i Champions League-åttondelsfinalen.

– Vi är redo, vi har förberett oss bra och har fullt lag med oss till London. Det blir inte en lätt match, men vi är redo, säger Ibrahimovic på PSG:s presskonferens dagen före mötet på Stamford Bridge.

”PSG föddes för tre år sedan”

Det är fjärde raka året för PSG i turneringen, sedan Ibrahimovics ankomst sommaren 2012, då också spelare som Marco Verratti och Thiago Silva anslöt till parisklubben. Och enligt Zlatan Ibrahimovic var det starten för PSG.

– PSG föddes för tre år sedan. Med all respekt tycker jag att klubben föddes när qatarierna tog över, säger Ibrahimovic, apropå Qatar Sport Investments övertagande av Paris Saint-Germain, då de stora pengarna – och spelarna – kom in i klubben.

Grundades 1970

Uttalandet har väckt ont blod i Paris och på sociala medier visar många PSG-supportrar missnöje med Ibrahimovics historielöshet.

Radiostationen RMC har lagt ut frågan: ”Är du chockad över Zlatans senaste uttalande?” på Twitter och när drygt 1000 människor röstat har 46 procent svarat "ja".

PSG grundades 1970 och 1995 var klubben i semifinal i Champions League, där man förlorade mot Milan.

Under åren har spelare som Ronaldinho, George Weah och Pauleta burit PSG:s tröja.

ARTIKELN HANDLAR OM