IK Frej jublar över Dif-försäljningen

FOTBOLL

”Skapar möjligheter och trygghet”

Foto: Sam Johnson lämnar Djurgården för kinesiska Wuhan Zall.

Djurgården har sålt Sam Johnson.

Då inkasserar IK Frej – via en vidareförsäljningsklausul.

– Det är en jättebra affär för oss, säger Mats Aronsson som är ordförande i herrstyrelsen.

Under torsdagen meddelade Djurgårdens IF att de sålt Sam Johnson, 23, till kinesiska Wuhan Zall. Försäljningen innebär dock inte enbart pengar för Djurgården.

Några andra som jublar är IK Frej, vilka Johnson tillbringade två säsonger hos och hjälpte upp i superettan.

”Ett bra tillskott”

Nu gläds klubben med sin forne adept.

– Det är jättekul. Det är dels kul för Sam och roligt för föreningen att visa för andra killar att de kan se att man kan ta ett kliv senare. Men att få en sån utveckling är det inte så många som lyckas med, men man ser att det går, säger Mats Aronsson som är ordförande i IK Frejs herrstyrelse.

Hur bra affär är det för er del?

– Nej, den är jättebra. Det var det man hoppades på när man skrev ett avtal. Att man får en del vid det första avtalet och att det är en vidareförsäljning som ger någonting. Det är en jättebra affär för oss också, det är det.

Vad har ni för klausul?

– Det kan jag inte gå ut och tala om. Men vi har en vidareförsäljningsklausul. Det står i avtalet att vi inte kan lämna ut det men det är alltid en viss procentansats det handlar om. Vi är jättenöjda. Det ger ett bra tillskott.

”Kan säkra fortsatt utveckling”

Försäljningen av Sam Johnson innebär dock inte att IK Frej kommer ut och shoppa.

– Det är ju tufft att styra en verksamhet och ligga i superettan. Det skapar möjligheter och trygghet. Vi ska inte skaffa massa spelare, utan det skapar snarare möjligheter för föreningen. Att det kommer in intäkter som kan säkra fortsatt utveckling och verksamhet.

Vad handlar det om för summa?

– Det kan jag inte kommentera så. Men för oss som ganska ny superettanklubb och elitklubb är det naturligtvis ett bra tillskott.

IK Frej, som förra säsongen kvalade sig kvar i superettan, parkerar med halva serien avverkad på en niondeplats i tabellen.