Lagkamratens attack mot Zlatan: ”Fuck off”

FOTBOLL

Stora bråket avslöjat – när PSG säkrade ligatiteln

Foto: Zlatan ska ha hamnat i bråk med ytterbacken Gregory van der Wiel.

Zlatan Ibrahimovic hamnade i bråk med Gregory van der Wiel när PSG säkrade ligatiteln.

Nu berättar l’Equipe ingående om hur bråket utspelat sig och hur holländaren bett svensken att dra åt helvete med ett ”fuck off”.

Foto: L'Equipe i dag.

Zlatans julklapp parkerad i mäktiga garaget

Det var i förra helgen som Paris Saint-Germain körde över Troyes 9-0 och därmed säkrade ytterligare en fransk ligatitel. Men allt var inte guld och gröna skogar den där söndagen i Troyes.

Le Parisien rapporterade i början av veckan att Zlatan Ibrahimovic hamnat i bråk med PSG:s högerback Gregory van der Wiel i halvtid – och att holländaren blivit på pass rasande att han bad om att bli utbytt inför den andra halvleken och sedan lämnade arenan tillsammans med sin flickvän. I stället för att fira titeln med sina lagkamrater reste van der Wiel hem till Holland.

I dag berättar Frankrikes största sporttidning, l’Equipe, ingående om hur bråket utspelade sig i omklädningsrummet.

”Ge mig bättre passningar”

Enligt l’Equipe var Zlatan tydligt missnöjd när han vandrade in med lagkamraterna. Tidningen pekar på att svensken är en ständig tävlingsmänniska och att det störde honom att han ännu inte gjort något av de tre första målet. Därför ska Zlatan ha riktat sig mot van der Wiel för att på engelska säga:

– Ge mig bättre passningar.

Holländaren försökte försvara sig:

– Jag gör vad jag kan, om det ens går.

Zlatan släpper inte sin kritik utan fortsätter enligt l’Equipe i en lite arrogant, men inte överlägsen ton:

– Lyssna nu: spela som jag säger och allt kommer att gå bra.

Silva försökte lugna förgäves

Det är då det brister för holländaren som bara riktar ett ”fuck off” mot sin lagkamrat. Thiago Silva bryter in för att försöka lugna van der Wiel, men det är förgäves.

Holländaren konfronterar PSG-tränaren Laurent Blanc och ber om att få bli utbytt. Blanc försöker få honom att tänka om genom att ”minst två gånger” fråga honom:

– Du vill inte spela mer, är du säker?

Van der Wiel var säker och nu råder stora frågetecken kring högerbacksplatsen i PSG framöver då Serge Aurier varit avstängd för sin attack mot klubben på Periscope tidigare denna månad.

Zlatans julklapp parkerad i mäktiga garaget