Runt 1 200 firade MFF:s guldhjältar

FOTBOLL

MALMÖ. Runt 1 200 supportrar kom till Swedbank stadion för att hylla sina guldhjältar i MFF och jubla när lagkaptenen Markus Rosenberg kom in med sina barn och SM-bucklan ”Lennart”.

– Känns helt underbart. Har varit ett jobbigt år när han varit borta. Vi vill alltid vinna, säger Mackan.

Med SM-guldet väcktes omedelbart spekulationerna och tankarna på Champions League.

– Nu är det man vill igen. Allsvenskan ska vi bara vinna, konstaterar ordföranden Håkan Jeppsson.

Den gamla MFF-andan som skapades under Bosse Larssons och Krister Kristenssons extremt framgångsrika period har kommit tillbaka. Inget annat än guld gäller för di blåe på hemmaplan i dag och då är steget in i Europas finrum samma självklara målsättning.

– Man drömmer så klart om Champions igen, säger Jeppsson som ser positivt på möjligheterna:

– Vi fortsätter att satsa så mycket vi orkar. Vi ska inte göra några galna saker men det är klart att vi har det väldigt bra förspänt på alla sätt och vis. Kontraktsläget ser bra ut. Kassan är välfylld. Vi har självförtroende.

”Så svår avvägning”

Åge Hareide förde MFF till två raka slutspel i den stora cupen. Lärorika gruppspel.

– Vi har framförallt lärt sig mycket vid sidan om planen. Det tar ganska hårt på organisationen. Spelmässigt gäller det att hålla sig kall och veta hur man ska bygga truppen. Det viktigaste blir att klara sommaren men det är en så svår avvägning. Det får inte bli för många i truppen för då får inte de unga chansen, säger Håkan Jeppsson.

Markus Rosenberg är inne på samma linje:

– Vi har större potential i denna truppen sett till ålder och utveckling än i de två tidigare Champions Leaguespelen. Den trupp jag kom hem till 2014 kände varandra bättre. Hade spelat ihop mer och hade mer erfarenhet men den här truppen kan bli ännu starkare nästa år.

Hoppas lära av misstagen

– Vi hoppas att kunna lära oss av våra misstag. Ha en bredare trupp och använda den på ett bättre sätt som vi gjorde 2014 jämfört med 2015. Då ska vi kunna klara både Europaspel och ta SM-guld igen.

– Det handlar mest om att gå runt i laget. Kunna ha 16–17–18 spelare som levererar på precis samma nivå. Det är ganska svårt om man inte hittar den ruljansen. Har du inte spelat på länge är det svårt att prestera.