Kalmar rycker – efter debutantens mål

avStefan Alfelt

Publicerad:
Uppdaterad:

HELSINGBORG. Kalmar hade inte en enda riktig målchans.

Ändå blev det vinst över krislaget Helsingborg på Olympia.

– Det är en match vi ska vinna alla dagar i veckan, säger HIF­-tränaren Henrik Larsson.

Efter en bedrövlig första halvlek tog HIF kommandot efter paus.

– Vi levererar bra fotboll men får inte till det. Vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna. Eller minst ha ett kryss. De har ett inlägg och det gör de mål på. I övrigt är det inga farligheter överhuvudtaget, säger Henke Larsson.

Kalmars mål kom fullständigt överraskande. Herman Hallberg lyfte in mot Mahmoud Eid som var ensam Kalmarspelare mot hela Helsingborgs backlinje men som ändå ostört kunde gå upp och nicka in matchens enda mål.

– Den bedömer jag inte ens som en farlighet. Klart att det är surt. Tycker vi har de klart bästa chanserna. Bra passningsspel. Bra anfallsfotboll. Känns lite tråkigt att säga det, men vi gör det igen. En bra match och noll poäng, säger Henke Larsson.

Tung höst väntar

Hösten ser ut att bli pressad för HIF­–tränaren och hans lag som fansen har stora krav på.

Risken för att åka ut är tung.

– Jag har inte de tankarna i huvudet över huvud taget. Det är nästa match. Upp på hästen igen. I morgon börjar vi förbereda oss för nästa match. Vi kan inte tycka synd om oss själva.

– Det enda jag kan göra är att fortsätta gjuta mod i gruppen. Det är vi tillsammans som ska få till en förändring. Inte en eller två. Alla vi som är involverade i och runt A­laget.

”Vi får gilla läget”

HIF har fått in fräscha nya spelare i Bradley ”Surprise” Ralani och Monday Samuel men skadeläget är fortfarande tungt och Frederik Helstrup Jensen fick gå ut mot Kalmar med en rejäl lårkaka.

– Vi får gilla läget. Fönstret är stängt. All energi vi ska lägga är på träningsveckorna som leder till match. Vi har inte lyxen som andra har att titta framåt. Det är bara ned med huvudet och jobba vidare, säger Henke Larsson.

Hans kollega Peter Swärdh visste knappt hur han skulle analysera matchen.

– Vi tog tre poäng och åker hem med det. Jag tycker att vi i stora delar av matchen var riktigt riktigt dåliga. Både försvarsmässigt och anfallsmässigt. Framförallt anfallsmässigt, säger Peter Swärdh.

Publicerad: