Så spelas kvartsfinalerna i svenska cupen

Foto: Bildbyrån

avFredrik Jönsson, Frida Fagerlund

FOTBOLL

Vad sägs om svenska mästaren Malmö FF mot IFK Göteborg?

Sören Rieks ger svaret:

– Det är ganska typiskt att man får den lottningen. Men det ska bli häftigt, säger han om att möta sitt gamla lag.

De fyra bästa gruppettorna (AIK, MFF, Djurgården och Östersund) belönas med hemmaplansfördel i kvartsfinalerna av svenska cupen. Övriga lag som tog sig vidare var till slut IFK Göteborg, Gais, Häcken och Örebro SK.

Den regerande ligamästaren Malmö FF tar emot IFK Göteborg hemma i Skåne. Det innebär att Sören Rieks, vars övergång väckte mycket reaktioner bland Blåvitt-supportrar, ställs mot sitt gamla lag direkt.

Haft kontakt med Ohlsson och Dahlberg

– Det är ganska typiskt att man får den lottningen. Det ska bli häftigt. Det blir en speciell match, men det är bra att vi har hemmaplan. Vi ska trycka på framåt och gå för vinst, säger Rieks.

Har du haft kontakt med någon i Blåvitt efter lottningen?

– Ja, Sebastian Ohlsson och Pontus Dahlberg har jag haft kontakt med. Det ska bli kul att få ha de som motståndare.

Det blev en hel del reaktioner när du skrev på för Malmö FF. Är du beredd på burop och banderoller?

– Det förväntar jag mig. Men det kanske inte blir så mycket i Malmö. Jag har sagt i andra intervjuer att det ska finnas rivalitet mellan de stora lagen så det hade varit konstigt om de inte hade reagerat när jag flyttade. Det tar jag som positivt, som en extra krydda.

Inga mål på försäsongen. Spräcker du nollan mot Blåvitt?

– Haha. Vi får se. Jag har träffat ribban de senaste matcherna. Tidigare försäsonger har jag gjort en del mål, men inte nu. Vi får se hur det blir. Det är inte så att det är viktigt att göra mål mot just Blåvitt.

– Jag har fortfarande stor respekt för Göteborg och deras fans. Jag gillade att spela för den klubben, det finns inget ont blod där.

Kan bli derby i semi

Stockholmsklubbarna AIK och Djurgården ställs mot Örebro respektive Häcken. De matcherna kommer flyttas fram på grund av andra evenemang på Tele2, Dif-Häcken spelas i stället på måndagen (12/3) och AIK-ÖSK (13/3) på tisdagen. Fjolårets mästare Östersund tar emot överraskningen Gais.

Kan bli 08-derby i semi

I samband med lottningen av kvartsfinalerna lottades även semifinalerna. Det innebär att Östersund eller Gais tar emot MFF eller IFK Göteborg. 

Vinnaren av AIK eller Örebro ställs mot Djurgården eller Häcken på hemmaplan. 

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM