Liverpool får 9000 biljetter till finalen

FOTBOLL

Klopp tror mångdubbelt åker till Basel

Det lär bli ett högt tryck på Liverpools biljetter till Europa League-finalen.

Klubben har nämligen, enligt Sky Sports, enbart tilldelats 9000 biljetter.

Via en 3–0-seger i gårdagens möte med Villarreal kvalificerade sig Liverpool för final i Europa League. Det lär dock bli en tuff kamp för de Liverpool-supportrar som tänkt åka till Basel, där finalen spelas, för att stötta laget.

Brittiska Sky Sports skriver att Liverpool tilldelats 10 236 biljetter till finalen, men då tolv procent tillfaller klubben och dess spelare samt media och reklampartners återstår enbart 9000 biljetter till supportrarna. Det till en klubb som har 27 000 årskorsinnehavare och fick med sig 32 000 supportrar till ligacupfinalen tidigare i år.

Klopp tror på 100 000 supportrar

St. Jacob Park, som är finalarena, tar enbart in 35 000 åskådare men managern Jürgen Klopp är säker på att ett stort antal Liverpool-anhängare kommer ta sig till staden.

– Vi är i final, vad ska jag säga? Det är otroligt. Fantastiskt. Vi ska åka till Basel. Vi tar 50, 60, 70 000 Liverpool-supportrar med oss, inte till arenan men till staden. Kanske till och med 100 000, sade Klopp enligt Sky Sports, efter att Liverpool säkrat finalplatsen.

Europa League-finalen spelas den 18 maj och Liverpool möter där Sevilla, vilka vunnit turneringen de två senaste säsongerna.

ARTIKELN HANDLAR OM