”Han är världens hårdaste anfallare”

FOTBOLL

Ökände tuffingen pekar ut: ”älskar att gå ut i strid”

1 av 2 | Foto: Scanpix.
Pepe, Real Madrid.

Pepe är världens kanske mest hårdföre mittback.

Själv är han klar på vem är världens mest hårdföre anfallare.

Real Madrids mittback Pepe är inne på sin nionde säsong med Real Madrid och har varit inblandad i ett par duster under sin karriär.

Den hårdföre portugisen har hunnit med både korta och långa avstängningar för hårt spel, fula trick och våldsamma attacker.

”Älskar att spela tufft”

När 33-åringen ska summera sina år i Spanien och peka ut den anfallaren som varit tuffast att möta faller hans val på en annan spelare som är välkänd för sitt tuffa spel.

– Det är utan tvivel Diego Costa. Han är en anfallare som verkligen älskar att gå ut i strid och älskar att spela tufft, säger Pepe enligt Goal.

Portugisen gjorde upp med Costa under ett flertal matcher medan Costa gjorde sina mål i La Liga, och främst i Atletico Madrid.

”Gillar inte”

Och trots att Pepe inte mött Costa på snart två år – Costa satt på bänken i Champions League-finalen 2013/14 – håller han den spanske landslagsmannen högt.

– Jag gillar inte att förlora närkamper, precis som en anfallare ogillar att missa målchanser.

Pepe är alltjämt en viktig spelare för Real Madrid och för sjätte säsongen på raken har 33-åringen gjort över 20 ligamatcher för den spanska storklubben. I år har det ”bara” blivit fem gula kort på de matcherna.

ARTIKELN HANDLAR OM