”Får hjälp att värva Zlatan – av Beckham”

FOTBOLL

Uppgifter: Legendaren står i PL-klubbens ringhörna

1 av 2 | Foto: AP
David Beckham.

Manchester United vill värva Zlatan Ibrahimovic i sommar, uppger France Football.

I det nya veckonumret skriver France Football att den engelska storklubben får hjälp av David Beckham i jakten på svensken.

France Football i dag.

Efter en tids tystnad kring Zlatan Ibrahimovics framtid har ryktena börjat ta fart igen. Svenskens kontrakt med Paris Saint-Germain löper ut efter säsongen och snart måste ett beslut kring var han spelar nästa säsong fattas.

I går rapporterade Le Parisien att känslan inom PSG är att Zlatan lämnar efter säsongen – trots att den franska storklubben vill förlänga avtalat – och att han så smått börjat klippa banden.

Har Mourinhos godkännande

När veckomagasinet France Football släpps i dag finns fler uppgifter kring svenskens framtid. Zlatan pryder omslaget tillsammans med en rad stjärnor i numret som bland annat det som ser ut att bli en galen transfersommar.

Enligt fotbollskanalen skriver France Football att Manchester United har José Mourinhos godkännande att att värva Zlatan i sommar. Portugisen uppges vara på väg att ersätta Louis van Gaal efter säsongen och det skulle i så fall bli en återförening mellan herrarna från tiden i Serie A-klubben Inter.

Bättre än någonsin

Dessutom skriver France Football att United får hjälp av sin tidigare stjärnspelare, David Beckham, i jakten på Zlatan.

Beckham – som spelade med svensken i PSG – vill som bekant ha Zlatan till sitt MLS-lag i Miami 2018.

– Det är förmodligen för att det skulle vara enklare för Beckham att förhandla med United angående en MLS-flytt för Zlatan i framtiden än det vore med PSG. I villkoren för en förlängning med QSI (PSG:s ägare reds anm.) kan det nämligen komma att inkluderas en sejour i Qatar för Zlatan efter tiden i PSG, säger Paris-korrespondenten Jonathan Johnson.

34-åringen är i slutet av sin starkaste säsong hittills i PSG-tröjan. På 28 ligamatcher har det blivit 34 mål och 13 assist för Zlatan.