Hammarby stöttar Nanne Bergstrand

FOTBOLL

Pressade tränaren får stanna: ”Har fullt förtroende”

Foto: Nanne Bergstrand och hans Hammarby har gått dåligt i allsvenskan i år.

Ett pressat Hammarby och en pressad Nanne Bergstrand.

Nu går klubbens vd Henrik Kindlund ut och visar sitt fulla stöd för Bergstrand och sportchefen Mats Jingblad.

– Det finns ett förtroende för deras stora erfarenhet i det här läget, säger Kindlund till klubbens hemsida.

Hammarby IF är i ett pressat läge och ligger trea från slutet i allsvenskan.

Men nu går klubben ut och visar sitt fulla stöd tränaren Nanne Bergstrand och sportchefen Mats Jingblad som varit kraftigt ifrågasatta.

– De är naturligtvis medvetna om läget och att det nu gäller att vi förbättrar resultaten. Båda två har varit med så pass länge och upplevt liknande situationer tidigare, det finns ett förtroende för deras stora erfarenhet i det här läget. Det är en match i taget som gäller och det är de givetvis helt på det klara med, säger Hammarbys vd Henrik Kindlund till klubbens hemsida.

”Leta syndabockar hjälper inte”

Hammarby har bara en seger på de elva senaste matcherna i allsvenskan och totalt tio insläppta de tre matcher efter uppehållet vilket lett till intern kritik.

– Vi har kontinuerliga utvärderingar, och när det inte går helt som planerat är det klart att de diskussionerna blir mer intensiva. Eventuella taktiska och spelmässiga förändringarna kan vi av förklarliga skäl inte gå in på i detalj. Men man behöver ju inte vara ett geni för att förstå att det ligger fokus på att förbättra spelet över hela banan så att vi släpper in färre mål. Situationen påminner ju om den vi hade för ett år sedan, då gjorde lagledningen en del ändringar och vi gjorde ett par spelarrekryteringar. De åtgärderna tillsammans med att laget verkligen gick samman gjorde att vi kom upp på fast mark. Som organisation är det så det måste fungera i ett sådant här läge. Att leta syndabockar eller tycka synd om sig själv hjälper inte ett dugg, stöttar Kindlund sin tränare.

”Dialog med supportrarna”

Efter 0–3-förlusten i derbyt mot AIK senast fick Bergstrand skyddas av polis när besvikna Hammarbysupportrar försökte storma bänken.

Och nu har Kindlund haft kontakt med flertalet besvikna Hammarby-anhängare.

– Jag har haft dialog med supportrar på arenan i samband med matcherna och supporterforum, i mån av tid även på telefon och via mail, och det är helt givet och fullt förståeligt att folk är oroliga och missnöjda.

Hammarby möter Gefle borta på lördag.